Showing posts with the label Cinta HatiShow all
Hadiah Dari Suami Terchenta!

Semalam, masa kami berjalan-jalan cuci mata di Jalan TAR, aku telah berhasil menyambar beberapa barang yang dah lama dalam shopping list aku, iaitu: 1. Sehelai tudung warna coklat, jenis kain cotton (sebab aku tak suka kain yan…

Suatu malam tu, suami terchenta dan aku sedang duduk2 di atas sofa baru yang dah tak berapa innocent, sambil menonton tv yang kaler-kaler. Suatu malam tu, seperti malam2 yang sebelumnya, tapi tak seperti malam2 sebelum laptop su…

Mesti kalian pembaca-pembaca yang budiman sudah menjengok blog suami terchenta ku. Kalau belom, silakan ya! Kerana entri ini ada kaitan dengan teori konspirasi aku tentang misteri 'kematian' laptop suami terchenta. Jeng..…

Pak Lah Nak Kahwin Lagi

Pak Lah is getting married again this Saturday. Congratulations Pak Lah for your upcoming wedding! May you live happily ever after. Btw, can't you change the wedding date to Friday which is a more berkat day? Then we can…

Semalam, episod cerita ‘Sambung Masters’ tak berakhir begitu sahaja. Cerita ‘Sambung Masters’ yang penuh suspen itu masuk Season 2. Kali ini, jalan ceritanya semakin sengit. Semakin menarik. Semakin mendebarkan . Aku sudah terba…

Over the weekend, suami terchenta spent half a day in the office and I was not in the mood to go out + not feeling too well. So I spent my weekend at home playing computer game (isn’t that typical?). On Sunday, feeling guilty ov…

This is an example how we settle debts between us: 'Hubby, after I calculated our trip's expenses, it stands to an amount of RM303 which, after we divide equally between us, the amount one has to bear is RM151.50.' …

Birthday Celebration II: Jalan-jalan di JB

Wiken lepas kami ke JB. Sengaja pusing2 mengimbau nostalgia. UTM masih cantek. Masih anggun. Masih buat aku teruja! Pagi2 lagi kami sudah bersiap-siap. Dengan cerianya, kami memecut si Sang Kancil menuju lebuhraya Utara-…

Birthday Celebration: Posting Yang Lambat

Sebenarnya dari lepas malam 12hb itu, aku mau hapdet blog yang indah2 belaka. Bukan pasal stress di ofis yang gila itu. Oops... Tak mau blog pasal yang pahit2. Kita tinggalkan dulu kepahitan itu di hujung minggu ini ya. Mari kita…

Happy Birthday, Suami Terchenta

Dearest suami terchenta, Today I woke up to a special day . Although yesterday was like any other day, except for the time I was 'merajuk' for 10 minutes after you spitted that chocolate bean I tried to force-feed…

Saturday Window Shopping + Sunday Picnic

Sebenarnya bersusun2 entri yang perlu dihamburkan di sini. Sejak akhir-akhir ini, aku sangat hiperaktif pada hujung minggu. Mengalahkan kanak-kanak Ribena. Tapi bukan selalu kan? Selagi aku masih terdaya (walaupun sangat mengant…

The Perfect Date

Yesterday, we were forced to go out to smell fresh air or die of boredom at home. Usually, we spent our time watching tv during weekends because: a. It's too hot to go outside, we might get skin cancer. b. Going out = spendi…

Cerekarama #1 Aku mahu coret2 di sini selalu tanpa rasa bersalah. Coret2 dengan setulus jujur dan amanah sebab sekarang di rumah dah ada Internet! Tak perlu lagi curi2 blogging di office! Mari kita bersama2 angkat tangan dan …

Semalam kiteorg balik dari kerja dalam keadaan basah-kuyup. Sebabnya kiteorang tak bawak kereta gi ofis dan tak sangka pulak nak hujan petang tu. Sampai rumah, aku asyik terbersin2 je. Alahai... Menci btol! Mesti nak selsema ni…

What do all newly-married couples do? Haha! If you think I'm going to tell some juicy stories, my dears, you all are in for a big disappointment. All newly-married couples like us go shopping. Shop, shop, shop with the money…

Authorized By God, Family and JAIS To Do This:

'Shall we jump into the sampan, my dear?' 'Definitely, dearest!'

Half An Hour Before Giving Up The Single Status

Salam semua... akhirnya balik semula ke realiti lepas menghabiskan tiga minggu di awang-awangan, jauh dari masalah keja, dan segala perkara yang memeningkan kepala! Ni ler gambar aku yang tengah disolekkan oleh jeng..jeng..…

Wedding Invitation

As you all can see from the above, yes, that's my wedding invitation card. Yes, I designed it. Yes, it's cheap (RM0.50 per piece). Yes, we printed on gold color paper to make it look less cheap. Yes, we ran out of time …

Me: How does your budget mechanism go by? Him: Well, it's like fixing a deadline. If I could finish the project in two weeks, I'll inform my superiors that I need three weeks so in case there are more to what I estimate,…

Dia : Kamera tu boleh set masa tak? Aku : Set masa camne? Dia : Maksudnya dia automatik amik gambar so kita kena lari ke depan lepas kita set masa tu... Aku (buat muka aneh) : Ooo... Dia : Itu macam lor... (diam sekejap) …