Showing posts with the label ReviewsShow all
Review Filem: The Red Point of Marriage / Noktah Merah Perkahwinan (Netflix)

Sumber: Twitter Sekarang ni hangat je cerita artis yang menghadapi masalah perkahwinan. Malas aku nak sebut nama, sebab satu Malaysia tahu siapa dan punca keretakan rumahtangga dieorang. Eh, sebut je la - sapa lagi kalau bukan Sh…

Moisturizer apa yang bagus 2023? Moisturizer Water Based - Sesuai untuk Semua Jenis Kulit | Aqua Whitening Cream

Bila ada anak dara ni, kulit bermasalah pun boleh buat aku naik risau. Yalah, kalau boleh taknak la anak dara aku kena ejek dan usik disebabkan masalah kulit macam yang pernah aku lalui semasa zaman remaja dulu. Kene ejek muka m…

Kejujuran MJ Bakers World Sri Gombak

Jumaat lepas, Suami Terchenta nak ke rumah lama di Gombak untuk ambik surat-surat dalam peti surat di sana. Dah alang-alang ke Gombak, aku pun nak ikut sebab nak singgah di MJ Bakers Sri Gombak membeli beberapa barang untuk aktiv…

Review: Mechamato Movie

Korang dah tengok ke cerita Mechamato ni? Asalnya tak plan pun nak tengok sebab dah set nak pergi menonton Puss In Boots: The Last Wish. Tapi masa staycation minggu lepas, Khadeeja ajak tengok wayang dan request nak tengok …

Accu-Chek Guide Me Memudahkan Ambil Bacaan Gula Dalam Darah

Macam biasa, setiap kali aku pregnant  mulalah timbul simptom-simptom GDM ni. Bila ko ada PCOS, diabetes ni memang susah nak dielakkan. Apa lagi bila sejenis yang suka makan macam aku ni 😅 Walaupun selepas aku keguguran, result …

Drama Review Netflix: Wednesday

Cerita Wednesday sekarang tengah trending di Netflix dan mula ditayangkan pada 23 November 2022. Cerita berdasarkan keluarga American horror iaitu The Addams Family kali ni mengetengahkan watak anak perempuan mereka iaitu Wed…

Set Makanan Pantang Zara Halal Chinese Confinement Food (HCCF)

Selepas keluar dari hospital, aku kena kuarantin di rumah selama beberapa hari. Jadinya tak dapat la nak sediakan sendiri lauk pantang. Suami Terchenta pulak kena bekerja dan sibuk dengan meeting . Akhirnya dia suruh aku pesan je…

Mee Kolok Sarawak Segera

Buat sesiapa yang pernah berkunjung ke Sarawak, pasti pernah merasa mee kolok di sana. Mee kolok ialah salah satu menu sarapan pagi yang terkenal di Sarawak. Sama ada laksa Sarawak atau mee kolok menjadi pilihan utama orang tempa…

Sarapan pagi di Bray Bakery

<<Late Post>> Bulan lepas BFF (BreakFast Friends) ajak keluar makan-makan sebab dah 3 bulan kami tak keluar makan sama-sama. Maklumlah, sekarang masing-masing dah ada asben 😬 Kali ni kiteorang mencuba Bray Bakery di …