Showing posts with the label ReviewsShow all
White & Black Lakeside Titiwangsa

White & Black Lakeside Titiwangsa. Kalau korang selalu jalan-jalan kat Taman Tasik Titiwangsa, mesti korang perasan kafe ni yang bersebelahan dengan tasik. Kafe ni berkonsepkan 'open' dan 'airy', memang cantik…

Mat Kilau - Kebangkitan Pahlawan

Sana - sini orang bercerita tentang kehebatan filem Mat Kilau ni. Mana tak hebat kalau boleh kutip sampai RM39.2 juta dalam 10 hari sejak ditayangkan, mengalahkan cerita Tom Cruise ‘Top Gun’ dengar-dengarnya. Kredit: kakimuvee.co…

Brunch di Levain Boulangerie & Patisserie

Tak sangka lepas breakfast di Kenny Hill dengan ex-roommate, esoknya keluar lagi kali ni dengan kakak pulak memandangkan dia ajak keluar semalam. Kami ke Levain Boulangerie & Patisserie di Imbi, KL.  Tempat ni lebih kurang ma…

Kisah Cuti Sekolah: Melawat Taman Burung KL

Bila clear gambar dalam phone baru aku perasan yang aku tak citer lagi pasal trip ke Taman Burung KL cuti sekolah lepas. Kiteorang dah lama sangat tak sampai ke sini, jadi masa cuti sekolah bulan lepas aku bawak la anak-anak ke s…

Jakun Sekejap

Isnin lepas Suami Terchenta ambik cuti nak temankan aku pergi ke showroom tilam Aerofoam yang terletak di Klang. Selesai je urusan di situ, terus terasa perut berkeroncong sebab dah pukul 2 petang dan tak makan lagi. Maka kiteora…

Renew Lesen Memandu Sebelum 30 Jun 2022

2 hari lepas, Kak Retna share pasal tempoh akhir untuk renew lesen memandu . Since birthday aku baru je lepas, terus la aku teringat nak check lesen memandu sendiri. Lepas tu tepuk dahi sebab rupa-rupanya lesen memandu aku dah m…

Sinopsis Filem: Kongsi Raya (Netflix)

Kredit gambar: netflix.com Sempena Hari Raya ni, wajib la tonton cerita bertemakan Hari Raya kan? Kebetulan masa berkunjung ke rumah ex-boss, cerita ni tengah ditayangkan. Sambil bersembang, sambil mata melirik ke TV jugak. Wah, …

Cuti Wesak - Cuti-cuti Melaka

Weekend baru-baru ni, kawan baik aku jemput kiteorang sekeluarga ke majlis kawen adik dia di Melaka. Memandangkan hari Isnin merupakan cuti ganti untuk Hari Wesak, jadi kiteorang buat keputusan pergi ke Melaka dan seterusnya ke D…