Kisah Malang Tak Berbau & Hero2 Malaya

Sabtu lepas ialah hari yang tak boleh dilupakan. Kejadian yang buat aku gigil lutut dan lepas tu terus my blood shoot upstairs haha. Kisahnya bermula lepas aku selesai breakfast dengan BFF aku yang turun ke KL sebab ada mesyuar…

Drama Review Netflix: Wednesday

Cerita Wednesday sekarang tengah trending di Netflix dan mula ditayangkan pada 23 November 2022. Cerita berdasarkan keluarga American horror iaitu The Addams Family kali ni mengetengahkan watak anak perempuan mereka iaitu Wed…

Hotel Stripes Kuala Lumpur

Throwback staycation kami last weekend . Memandangkan minggu ni Suami Terchenta kena bekerja weekend , sajalah nak manjakan diri dan luangkan masa dengan keluarga di Hotel Stripes KL.  Hotel Stripes KL menggunakan batu-bata dala…

Seminggu Sepotong Hadis: Seksaan Kubur untuk Orang Yang Menyebarkan Fitnah

Dari Ibnu Abbas RA, Rasulullah SAW melewati dua kubur, maka beliau bersabda,  "Sesungguhnya kedua-dua penghuni kubur ini sedang disiksa, dan keduanya disiksa bukan kerana sesuatu yang besar. Salah seorang darinya biasa tidak…

Pemenang Cabaran Tangkap Pageviews ke-500k

First of all , aku pun tak sangka memang laju jugak pageviews kali ni naik berbanding masa baru nak aktif balik blogging beberapa bulan lepas.  Laju sampai tak seorang pun sempat tangkap pageviews yang ke-500,000 huhu... Jadi k…

Nasi Kalut Jitra Mai

Korang suka tak nasi kandar? Biasanya kalau sebut nasi kandar mesti aku terbayangkan kuah kari campur, sayur kobis goreng dan pappadam. Lagi satu nasi kandar ni sinonim dengan masyarakat India Muslim. Ni first time aku jumpa nas…

Jeng... Jeng... Jeng! Siapakah yang akan berjaya menangkap page view ke-500k blog Coffee Break With Me?

<UPDATE>  Terima kasih atas kunjungan kawan2 semua ke blog ni. Nampaknya page view dah mencecah lebih dari 500k hari ni! Sesuatu yang aku pernah rasakan mustahil awal tahun ni. Kepada sesiapa yang berjaya screenshot page v…

Wordless Wednesday: Ekspresi Mural di Jalan Kamunting Chow Kit

Mural hasil karya artis tempatan, Kenji Chai ni pernah mencatat rekod dalam The Malaysia Book of Records sebagai mural tertinggi di Malaysia    Korang suka tak tengok lukisan mural? Aku suka sangat sebab kebanyakan lukisan mural …