Sakit Tekak!

Hari ni bangun dengan tekak yang perit. Bila sakit tekak, mulalah batuk-batuk. Bila batuk, terasa ada kahak pekat di kerongkong jadi bila batuk terus rasa sakit dada. Lepas beberapa jam batuk, mulalah sakit kepala pulak. Tak pela…

White & Black Lakeside Titiwangsa

White & Black Lakeside Titiwangsa. Kalau korang selalu jalan-jalan kat Taman Tasik Titiwangsa, mesti korang perasan kafe ni yang bersebelahan dengan tasik. Kafe ni berkonsepkan 'open' dan 'airy', memang cantik…

Wordless Wednesday - Birthday Cake dari Starbucks

Terima kasih Starbucks, belanja kek birthday bulan lepas :) Kek tiramisu Adik Puteri yang kerja kat Starbucks Sunway Putra tu sweet sangat, siap wish happy birthday masa redeem kek ni. Kat atas kotak tu pun dia tulis jugak '…

Piknik di Taman KLCC

Musim kawen ke sekarang, berjangkit2 dorang ni. Kali ni sorang lagi BFF aku bakal menamatkan zaman bujangnya. Tahniah Zura! Semoga perkahwinan kekal bahagia ke anak cucu... Since dah buat bachelorette party untuk BFF sorang tu, m…

Mat Kilau - Kebangkitan Pahlawan

Sana - sini orang bercerita tentang kehebatan filem Mat Kilau ni. Mana tak hebat kalau boleh kutip sampai RM39.2 juta dalam 10 hari sejak ditayangkan, mengalahkan cerita Tom Cruise ‘Top Gun’ dengar-dengarnya. Kredit: kakimuvee.co…

Brunch di Levain Boulangerie & Patisserie

Tak sangka lepas breakfast di Kenny Hill dengan ex-roommate, esoknya keluar lagi kali ni dengan kakak pulak memandangkan dia ajak keluar semalam. Kami ke Levain Boulangerie & Patisserie di Imbi, KL.  Tempat ni lebih kurang ma…

Kisah Cuti Sekolah: Melawat Taman Burung KL

Bila clear gambar dalam phone baru aku perasan yang aku tak citer lagi pasal trip ke Taman Burung KL cuti sekolah lepas. Kiteorang dah lama sangat tak sampai ke sini, jadi masa cuti sekolah bulan lepas aku bawak la anak-anak ke s…

Breakfast Date di Kenny Hills Bakers

Minggu ni memang penuh aktiviti keluar dengan kawan-kawan. Syukur Alhamdulillah, takde la sunyi bila anak-anak turun sekolah. Hari ni pagi-pagi lagi pergi sarapan pagi dengan ex-roommate aku masa belajar kat UTM dulu, Eva. Kiteor…