Wordless Wednesday: Rumah Tradisional dalam perjalanan ke Teluk Batik

Salam Rabu semua! Buat warga KL, selamat menyambut Hari Wilayah ye. Best nya hari ni Suami Terchenta cuti, boleh la ajak breakfast di luar hari ni. Berbalik kepada gambar yang aku ambik masa kami dalam perjalanan ke Teluk Batik n…

Selamat Menyambut Hari Wilayah buat warga KL, Labuan dan Putrajaya!

Kredit foto: Putrajaya International Convention Centre Esok warga KL, Putrajaya dan Labuan akan menyambut Hari Wilayah Persekutuan yang jatuh pada 1 Februari 2023. Maksudnya, besok Suami Terchenta dan anak-anak bercuti yeay! Se…

Resipi Suhun Goreng

Buat sesiapa yang tengah berdiet tapi teringin nak makan bihun goreng, apa kata korang cuba suhun goreng? Rasanya pun lebih kurang sama tapi alternatif yang lebih sihat, rendah kalori dan rendah GI (glycemic index). Suhun diperbu…

Louis Jumpa Kawan Baru di Kafe Mesra Kucing @ Meraki Jelatek

Sabtu lepas kami bawak keluar Louis untuk bersosial dengan kucing-kucing lain di sebuah kafe mesra kucing. Kafe ni terletak di Jelatek, kalau ikut lebuhraya DUKE d alam 10 minit je dari rumah kami. Kami sampai hampir-hampir pukul…

Review Filem: The Red Point of Marriage / Noktah Merah Perkahwinan (Netflix)

Sumber: Twitter Sekarang ni hangat je cerita artis yang menghadapi masalah perkahwinan. Malas aku nak sebut nama, sebab satu Malaysia tahu siapa dan punca keretakan rumahtangga dieorang. Eh, sebut je la - sapa lagi kalau bukan Sh…

Dating dengan Suami Terchenta @ Nando's

'Abang, dah lama kita tak dating. Tak ingat bila kali terakhir kita keluar berdua je.' Suami Terchenta seperti biasa ada je jawapannya, 'Kan hari-hari dating depan TV.' (Sebab anak-anak memerap dalam bilik je, so…

Giveaway 23 Anniversary Ciknur and Husband

Kredit foto: mama sara nor @ Cik Nur Kita tumpang gembira bila dapat tahu ada rakan blogger yang bakal menyambut ulangtahun perkahwinan ke-23 pada 13 Februari kelak iaitu Ciknur . 23 tahun tu bukan jangka waktu yang singkat!  Bua…

Moisturizer apa yang bagus 2023? Moisturizer Water Based - Sesuai untuk Semua Jenis Kulit | Aqua Whitening Cream

Bila ada anak dara ni, kulit bermasalah pun boleh buat aku naik risau. Yalah, kalau boleh taknak la anak dara aku kena ejek dan usik disebabkan masalah kulit macam yang pernah aku lalui semasa zaman remaja dulu. Kene ejek muka m…