Showing posts with the label ExperienceShow all
Selamat Hari Jururawat Sedunia

. Kredit: mkn.gov.my Tadi nampak my mom post dekat IG ucapan 'Selamat Hari Jururawat Sedunia'. Maka dengan ni, aku pun nak ucapkan 'Selamat Hari Jururawat Sedunia' kepada para jururawat dan bekas jururawat semua. …

Play These Games To Sharpen Your Brain

I found that I have a lot of free time since quitting my job. Sure, I have a house to run (daily house chores to do!) but these are routines that hardly require any thinking. Sometimes I miss all the decision making processes tha…

Wordless Wednesday: Masjid Jamek Negeri Sarawak

Pemandangan waktu malam Subhanallah... Cantik betul masjid rasmi negeri Sarawak ni. Ni la first time jejak kaki ke masjid ni yang serba gah ni. Mata aku tak lepas-lepas memandang kubah-kubah kecil dalam masjid ni. Memang terper…

Selamat Hari Pekerja

Malam ni aku tido lambat sikit temankan Suami Terchenta bekerja (block leave pun masih lagi kena join online meeting, sibuk bebenor dia). Sedar-sedar, eh dah 1 Mei la. Jadi aku nak ucapkan kepada Suami Terchenta dan rakan-rakan b…

Dah Selamat Balik Kampung...

Alhamdulillah, flight MAS kiteorang Selasa lepas bertolak seperti dijadualkan dan tak delay pun. Ni baru ada masa nak update blog sebab 2-3 hari ni sibuk kemas rumah, beli persiapan raya dan buat kuih dan kek lapis. Seperti biasa…

Flight AirAsia kena cancel?

Semalam Suami Terchenta tiba-tiba bersuara, 'Flight AirAsia balik KL delay ke pukul 10 malam.' Aduh... Kalau pukul 10 malam baru nak berlepas, pukul berapa la sampai ke rumah? Esoknya budak-budak nak sekolah pulak. Ghisau…

Jom Cari Baju Raya kat Carousell

Tadi singgah blog Kak Ret , baca entri blog dia pasal pencarian baju raya. Sekarang semua dah start sibuk cari baju raya kan, bila confirm boleh rentas negeri balik kampung hehe. Kiteorang tahun ni dah setel baju raya budak-budak…

Cabaran PCOS

Pernah tak dengar term PCOS ni? PCOS ni singkatan untuk 'Polycystic ovary syndrome'. Ia merupakan sejenis gangguan hormon wanita yang menyebabkan seseorang tu sukar hamil dan sukar menurunkan berat badan. Aku dah lama men…

Ada Ni Haa…

… tengah packing beg nak balik kampung besok. Allah… busy betul hari ni. Alhamdulillah, selepas 2 tahun baru ada peluang balik ke kampung nun jauh di Sarawak. Dah lama tak buat aktiviti mengemas beg ni, dah rasa noob pulak hehe. …

Oh Google Adsense...

10 tahun lepas, blogspot tak susah mana pun. Nak tukar template blog macam salin baju - nak tukar setiap minggu pun takpe. Tapi sekembalinya aku dari hiatus blogging lepas 6 tahun PJJ, tiba-tiba aku rasakan blogspot ni perghhh...…

All-Time Favourite Games

I am not an avid gamer but I do enjoy video / computer / mobile games. If you ask me about Mobile Legend or Among Us, I have to admit that I don't play those kind of games. Nor do I play games with other online players (well,…

Khayla Pergi Ujibakat Rancangan TV

Awal minggu ni, sekolah Khayla hantar Whatsapp bagitau ada ujibakat untuk sebuah rancangan TV kanak-kanak minggu ni. Lepas bincang-bincang dengan Khayla, dia pun setuju nak join. Lepas dah hantar nama, senyap begitu je so kiteora…

Pengalaman Kena Covid19

Salam semua, Akhirnya baru ada mood nak menulis lepas 2 minggu kena Covid19! Syukur Alhamdulillah, Allah masih lagi beri peluang untuk bernafas dan sepanjang kena Covid19, takde perkara buruk dan simptom yang teruk. Selepas 2 tah…