Monday Blues - 11 Cara Mengatasinya

Salam Isnin semua, ada yang tengah Monday blues ke tu? Kredit foto: blog.playo.co Monday blues ni ialah satu terma yang dikaitkan dengan perasaan negatif atau 'down' bila tibanya hari Isnin selepas berehat 2 hari pada huj…

First Time Solat di Surau Sunway Putra

Salam Jumaat kepada rakan-rakan yang dikasihi. Sedar tak sedar, bulan Syawal dah nak berlalu.  Semalam ajak Suami Terchenta buka puasa di Sunway Putra Mall sebab lepas tu nak beli barang sikit. Anak-anak tak nak ikut, sudahnya ki…

Automated Parking dengan Setel

Semalam aku drive ke KLCC, plannya nak ke Machines untuk tukar bateri iPhone yang dah makin uzur lepas 3 tahun guna phone ni, tapi rupa-rupanya kena tinggalkan phone seminggu kat situ baru dieorang order bateri baru. Adeh. Macam …

Wordless Wednesday: My Ideabook

Akhir-akhir ni aku minat tengok design rumah yang trending sekarang di IG. Siap follow lagi influencers yang renovate rumah lawa-lawa. Sambil-sambil tu buat buku idea rumah idaman, mana tau dapat buat rumah lawa macam rumah die…

Marriott Bonvoy's Warm Hospitality at Four Points by Sheraton Desaru

We were in Desaru Johor to visit my brother in law and decided to check out one of Marriott Bonvoy hotel chain, Four Points by Sheraton Desaru. The hotel's strategic location right in Bandar Penawar Desaru is a plus point - t…

Sinopsis Filem: Kongsi Raya (Netflix)

Kredit gambar: netflix.com Sempena Hari Raya ni, wajib la tonton cerita bertemakan Hari Raya kan? Kebetulan masa berkunjung ke rumah ex-boss, cerita ni tengah ditayangkan. Sambil bersembang, sambil mata melirik ke TV jugak. Wah, …

Cuti Wesak - Cuti-cuti Melaka

Weekend baru-baru ni, kawan baik aku jemput kiteorang sekeluarga ke majlis kawen adik dia di Melaka. Memandangkan hari Isnin merupakan cuti ganti untuk Hari Wesak, jadi kiteorang buat keputusan pergi ke Melaka dan seterusnya ke D…

Isi Minyak Petrol Guna Apple Watch? Dengan Setel, setel.

Aku baru tau aplikasi Setel dah upgrade dan sekarang pengguna Apple Watch boleh bayar petrol tanpa menggunakan telefon pintar. Sumber: Instagram Setel Memandangkan aku pun pengguna Apple Watch dan juga Setel, aku pun saja-saja la…