Dah Selamat Balik Kampung...

Alhamdulillah, flight MAS kiteorang Selasa lepas bertolak seperti dijadualkan dan tak delay pun. Ni baru ada masa nak update blog sebab 2-3 hari ni sibuk kemas rumah, beli persiapan raya dan buat kuih dan kek lapis. Seperti biasa…

Flight AirAsia kena cancel?

Semalam Suami Terchenta tiba-tiba bersuara, 'Flight AirAsia balik KL delay ke pukul 10 malam.' Aduh... Kalau pukul 10 malam baru nak berlepas, pukul berapa la sampai ke rumah? Esoknya budak-budak nak sekolah pulak. Ghisau…

Wordless Wednesday - bermain di tepi pantai

Ni gambar tikam belakang #throwback masa balik kampung bulan lepas. Hometown aku ni pantainya cantik sangat dan bila cuaca panas terik air lautnya jernih. Masa hari kejadian, mula-mula ingatkan setakat nak ambik gambar pantai yan…

Jom Cari Baju Raya kat Carousell

Tadi singgah blog Kak Ret , baca entri blog dia pasal pencarian baju raya. Sekarang semua dah start sibuk cari baju raya kan, bila confirm boleh rentas negeri balik kampung hehe. Kiteorang tahun ni dah setel baju raya budak-budak…

Salam Nuzul Quran

Minggu lepas selesai solat Isya' biasanya Suami Terchenta akan membacakan buku 'Di Sebalik 114 Nama Surah' terbitan Pacu Publishing kepada para makmum. Tiba-tiba Khadeeja bertanya, 'Bapak, why does Al-Quran has so…

Petua Hindari Lipas

Sapa kat sini sejenis penggeli dengan binatang bernama lipas? Aku ni salah seorangnya la. Bila aku nampak je binatang ni, auto rasa nak lari lintang-pukang. Nak tengok pun rasa meremang je bulu roma, sebab tu aku tak letak gambar…

Bersedekah di bulan Ramadan

Sedar tak sedar dah nak masuk 2 minggu kita berpuasa. Rasanya puasa kali ni paling santai & tenang sejak aku berhenti kerja 6 bulan lepas.  Wah, dah 6 bulan aku resign rupa-rupanya. Syukur Allah mencukupkan keperluan keluarga…

Sahur & Iftar Package at Fairfield Kuala Lumpur by Marriott

For my husband's birthday celebration, we decided to celebrate it by going on a staycation within KL. Since my husband's birthday falls in Ramadhan this year, I decided to look for a hotel that offers sahoor & iftar p…