Showing posts with the label FamilyShow all
Malam Minggu Ke Artisan's Playground

( Disclaimer: Late post bulan lepas ) Ni semua gara-gara iklan IG yang lalu-lalang sampai kami terjebak di malam minggu ke sini semata-mata untuk secebis pengalaman. Welcome to... ... food court kayangan. Sekali imbas, tak ubah …

Progress Mengemas Rumah Sewa

Selesai pindah barang-barang besar barulah rumah sewa nampak lapang sikit. Proses seterusnya ialah mencuci rumah sewa pulak. Prinsip aku, macamana keadaan rumah tu masa mula-mula masuk 2 tahun lepas, macam tu la sepatutnya keadaa…

Syafakillah buat anakku Khadeeja...

Kasihan dia... Balik dari sekolah semalam letih dan lesu. Masuk-masuk dalam kereta, kakak tak buang masa terus bagitau, 'Khadeeja demam panas tengahari tadi!' Pagi semalam ok dan elok lagi budak bernama Khadeeja ni. Selal…

Selamat Hari Malaysia 2022

Pelancong asing atau orang luar mesti rasa aneh kan, kenapa kita sambut dua hari kebangsaan? Hehe. Itulah uniknya Malaysia. 31 Ogos 1957 ialah tarikh Tanah Melayu keluar dari jajahan British, dan 16 September 1963 ialah hari kera…

Kepada Allah Kita Kembali...

Innalillahiwainnailaihirojiun... Baru je Suami Terchenta balik dari Kuching Rabu lepas sebab makcik sebelah ibunya meninggal dunia, semalam terima perkhabaran yang datuk sebelah bapa pulak meninggal dunia. Ya Allah Ya Tuhanku amp…

Adik nak Mengopi di Luckin Kopi

Ni cerita masa mak masih kat KL. Balik dari Cameron Highlands, mak duduk rumah kakak di blok sebelah blok kami. Hujung minggu adik datang dari Putrajaya bermalam di rumah kakak sebelum bawak mak balik ke rumahnya. Minggu lepas ad…