Sebulan Dapurku Tak Berasap...

Masa aku awal-awal  pregnant , aku mula sensitif dengan bau-bauan terutama bau bawang tumis. Adoi, memang tak boleh terima! Jiran sebelah menumis bawang pun dah buat kepala aku berdenyut-denyut. Bila tengok keadaan aku, Suami Ter…

First Time Cuba Pais Patin Tempoyak di House of Patin Lipis @ KL

Ni kisah minggu lepas masa BFF aku datang ke KL dengan family. Asben BFF aku ajak kiteorang makan patin tempoyak di House of Patin Lipis @ KL. Walaupun menetap di KL kiteorang pun tak pernah tau kewujudan tempat ni haha. Sampai W…

Seminggu Sepotong Hadis - Bersyukur Dalam Setiap Perkara

(Hadis Riwayat Ibnu Majah) Salam Semua, Dah seminggu lebih aku tak jenguk blog. Sibuk bebenar dengan urusan berpindah rumah. Alhamdulillah, kunci rumah dah diserahkan kepada tuan rumah Sabtu lepas. Happy bila tengok tuan rumah…

Wordless Wednesday: Inovasi Terbaru dalam Penjagaan Kebersihan Wanita

Sekarang dah bermacam-macam produk penjagaan kebersihan diri wanita yang inovatif. Sebelum ni aku pernah mengulas tentang penggunaan menstrual cup atau period cup , kali ni aku terjumpa  period panty pulak di AEON. Kenapa aku c…

Progress Mengemas Rumah Sewa

Selesai pindah barang-barang besar barulah rumah sewa nampak lapang sikit. Proses seterusnya ialah mencuci rumah sewa pulak. Prinsip aku, macamana keadaan rumah tu masa mula-mula masuk 2 tahun lepas, macam tu la sepatutnya keadaa…

Kisah Moving Day

Lately kami sangat sibuk mengemas, menyusun dan menyisihkan barang-barang yang hendak diangkut ke rumah baru dan barang-barang yang dah tak diperlukan lagi sama ada sudah rosak / luput tarikh dan memang takde tempat nak letak di…

Pengalaman ke Klinik Kayangan...

Beberapa minggu lepas aku ada masalah perempuan yang memerlukan berjumpa dengan pakar sakit puan untuk mendapatkan konsultasi. Kalau masa bekerja dulu, pastinya tak teragak-agak akan ke hospital swasta kerana rawatan ditanggung o…

Salam Maulidur Rasul

Hari ni 12 Rabiulawal 1444H merupakan hari memperingati kelahiran Nabi Muhammad SAW. Sesungguhnya kelahiran baginda Rasulullah SAW memberi rahmat kepada kita umat baginda yang tidak diberikan kepada umat-umat terdahulu sebelum …