Ladang Farm Fresh UPM

Sejak dua menjak ni seronok je tengok gambar kawan-kawan bercuti di Kundasang, Sabah. Macam-macam benda baru dah ada kat sana, contohnya bila pergi blog  Syuhada Salleh  baru tau di Kundasang dah ada tempat glamping. Tapi kalau s…

SOALAN: Assalamualaikum ustaz, Saya nak dapatkan pencerahan daripada ustaz, apakah hukum membela kucing & menjual kucing? Adakah hasil penjualan kucing tersebut haram? Terima kasih ustaz. JAWAPAN: وعليكم السلام ورحمة الله وبر…

Salam Maal Hijrah 1444H

Salam Maal Hijrah 1444H, Marilah kita sama-sama mendalami sejarah penghijrahan Rasulullah SAW & sahabat-sahabat di sini .

Selamat Hari Lahir, Bapak

Aku dan bapak tak rapat. Kali terakhir aku ingat bermain dan bergurau dengan bapak ialah waktu aku seusia Khadeeja. Bila meningkat remaja dan dewasa, hubungan kami jadi janggal. Bapak aku jenis pendiam dengan anak-anak (tapi de…

Seminggu Sepotong Hadis - Gila Kuasa

Sumber: https://ismaweb.net/   Kalaulah kebanyakan orang yang diberi peluang menjadi pemimpin memandang pada tanggungjawab bukan pada pangkat, mesti tak ramai yang sanggup pikul jawatan pemimpin kan? Pemimpin ni sangat berat hisa…

Pengalaman Renew Passport Malaysia Kanak-Kanak

Tengahari semalam aku bawak Khayla pergi Jabatan Imigresen di tingkat 1, UTC Sentul. Sebelum pergi tu, aku call dulu sebab tak pasti sama ada masih perlu buat temujanji dulu atau tak.  Rupa-rupanya dah tak perlu temujanji, cuma …

Aku & Kopi

Aku memang peminat kopi. Sebab tu blog ni diberi nama 'Coffee Break with Me'. Dari zaman belajar sampai la ke zaman bekerja memang kopi la peneman setia. My coffee fix in the morning is normally of moderate strength, swee…

Wordless Wednesday - Beg Sejadah Comel

Terjumpa beg sejadah ni dijual kat Shopee. Comelnya! Dah lama aku carik, tapi kebanyakannya aku tak berkenan pulak dengan coraknya.  Yang ni memang aku berkenan habis. Kat luar corak sisik ikan hitam putih, dalam pulak telekung p…