Showing posts from 2005Show all

Bangun pagi. Kemas beg. Borak2. Keluar rumah. Buat kerja. Kemas barang. Makan tengahari. Balik rumah Jen, basuh baju. Sidai baju. Balik opis. Petang ni lepak tasik lagi. Amik laundry. Dinner. Balik. Tido. Semuanya macam biasa j…

Some days are just wonderful. Some days I wake up from a beautiful dream and I open my eyes to greetings of 'good morning' and smile from friends. Some days have sweet sms in my inbox from faraway friends who remem…

Home??? Correction. Go crash somewhere for the night.

I'm hungry. Bored. Overworked. There are more to go. I wanna go back home. I wanna eat. I wanna sleep. I haven't prayed yet. There are three more sections to go. I'm fed up of this whole thing. Darn it. I'm hunggr…

I have the urge to blog at this particular moment, regardless of how bogged down I am with my works and there'll be a presentation meeting tomorrow of which (paused dramatically), I'm the presenter. Surprisingly, despite…

Yang berhormat Datuk, Setahun dah berlalu sejak saya duduk di depan Datuk dan Datuk telah menanyakan definisi globalisasi. Saya ketika itu takut2, dan berusaha keras menjawab soalan itu dengan betul kerana saya dah penat mengha…

God forbid Adam to eat the apple but Adam touched it. I was standing in a pharmacy waiting for my friend to buy her monthly stock , I don't have to point it out anyway coz the only time a girl entered a pharmacy is solely f…

Lara tiada akhirnya 'Pabila menatap resah Sepi hingga waktu berkubur Sayu makin membuku di dada Terhiris kalbu Adakah inikan terus berlalu Apa nilainya jika sangsimu mengganggu Untuk kembali ke pangkuan Dan bermesra…

Adam's hand reached for the apple. I know exactly how Adam felt. It was stupid. Aku rasa cam nak meletup semalam. Rasa nak 'basuh' manager2 sorang demi sorang. Kalau non-exec boleh pulak tak nak suruh overtime , seb…

Yesterday Ainie and I went Xmas shopping ( darn that parking card costed me RM10 and I've noooo moneeeyy ) all over JB. We ended up buying garlands of tinsel, boxes of shiny balls, and rolls of ribbon to decorate the non-e…

Sorry, I'm really really sorry. Sorry, I couldn't be the person you want me to be Sorry I stopped walking with you half-way Sorry I left the wrong impression of me Sorry for turning my back. Sorry for keeping the distanc…

Azlan has a terminology for annoying people / things. Speak-speak Grend-em. I'm dealing with speak-speak grend-em now. He has asked me to find one big Xmas tree . Last Saturday, I found one 8 feet Xmas tree , retailing a…

Aku terjaga dalam pukul 4 petang. Buat kesekian kali kesunyian rumah begitu mendamaikan. Nak sambung tidur tapi mata dah tak mengantuk. Aku bangkit. Lepas mandi, aku terasa segar. Aku ke dapur, menuangkan air ke dalam mug dan b…

Aku bercadang nak melabur dalam ASB memandangkan dividen ASB tinggi & menguntungkan. Daripada duit aku dok dlm bank cam tu je, baik la aku melaburkannya secara selamat . Tapi, baru2 nih member aku cakap pelaburan ASB diragui …

Yang Paling Aku Sayang...

Di tengah2 kesibukan aku semenjak kebelakangan ni, hampir terlupa nak citer pasal benda yang boleh merehatkan otak. Mana tak, projek aku sokmo postponed. Tensen betul. Tapi nak wat camane, itulah asam garam keja ngan orang. Kalau…

Another Grafix

I'm barking mad. Mad to stay at the office until the wee hour last nite . Needless to say, I'm going to KL again later today. Nasib baik everything dah setel malam tadi. Meeting material. Printed e-mails. Et cetera, et c…

I have approximate 10 days to complete my part of the project. ... Relax. Take a deep breath . Exhale. Relax. Take life one day at a time. Finished about 40% of the project, kan? Apa nak risau? Pagi tadi: Me : Roy, how…

Motosikal Kriss 1 ialah satu2nya harta paling mahal penah aku miliki dalam dunia nih. Oleh sebab aku beli ngan titik peluh aku sendiri, jadi aku memang sayang giler ngan motor nih. Kalau Kak Eyna ada CLK nya sendiri ( Cute Litt…

It has been a week after I moved in with Jen and I still haven't unpack my stuffs. Everything is in boxes except for my sleeping stuffs. Even my clothes are still in my suitcase. What a simple life. I'm adapting to the…

Selama 3 hari aku takde di Johor, ada urusan di KL. Aku balik ngan otak yang serabut & letih giler. Banyak benda nak kena fikir. Aku terlalu banyak berfikir, kekadang benda yang remeh-temeh pun aku nak fikir. Buat bodoh je, t…

Eventually, I took that step I had wanted to take ages ago. I packed up my clothes and my worldly possession in small boxes and moved out. If this is the only way to save my sanity, let it be. As Kak Za reminded me so often, '…

Somewhere there's speaking It's already coming in Oh and it's rising at the back of your mind You never could get it Unless you were fed it. Now you're here and you don't know why But under skinned knees and …

Tak rasa nak balik. Tak rasa nak berganjak dari sini. Mata dah bengkak. Hati dah bengkak. Sayu. Terasa kosong fikiran. Terasa berat hati. Terasa ingin menutup fikiran, menutup perasaan, menutup semuanya. Biar tak de rasa. '…

Selamat Pengantin Baru, Esah!

Dewan Jubli Perak, Raub Pahang... tempat Esah buat majlis perkahwinan dier Bergambar ngan pengantin baru masa dieorang tengah potong kek (tapi tak sempat nak rasa kek tu) Bergambar kat pelamin pulak ngan geng2 masa kat U... soran…

Ok la. Aku kene stop jap citer pasal raya. Sebab ada banyak lagi chapter raya yang tak citer tapi aku rasa tak ramai org nak baca pasal korang pun mesti sibuk nak citer pasal hari raya korang! Betul tak? ;) hehe. Everytime I go …

Balik Kampung (3)

Berlanggar meja... Nilah aktiviti tahunan di kampung aku. Nampak macam kenduri kawen, tapi rupa2nya tak de sapa yang kawen. Sesaja nak makan sekampung ;) Berlanggar meja nih ialah adat resam kampung aku dari dulu2 lagi. Ia diad…

Balik Kampung (Part 2)

Akhirnya, hari yang dinanti-nantikan pun tiba. Selamat... Hari Raya... Hari untuk kita bersuka-ria... Oleh sebab aku ber'cuti', jadi aku tak ikut family aku pegi ke masjid untuk bersembahyang raya & menziarahi kubur …

Balik Kampung (Part 1)

'Perjalanan jauh tak kurasa, kerna hatiku melonjak sama...' Dah seminggu tak hapdet blog. Yelah, aku balik kampung, nun jauh di Sarawak. Dengan diiringi lagu pakcik Chairman nih aku bersemangat je menempuh perjalanan yang…

Salam Aidilfitri

Minggu nih aku teramat busy plak. Mana dengan kapal masuk lagi, buat news lagi, pastu kena organize ngan invite orang gi majlis buka puasa . Part tu yang leceh giler. Malas betul nak kena follow up ngan dieorang, macam anak raja …

Sepenuhnya aku ingin memelukmu, Mendekat penuh harapan untuk mencintaimu, Sepenuhnya aku akan terus menunggu, Menanti sebuah jawapan untuk memilikimu. Tadi aku call dia. Dia tengah menangis. Katanya, dia sedih tinggalkan…

Grafix - Aku.

Sedih la. Hampir 2 tahun kiteorang mengharungi suka-duka, pahit manis bersama. Dari tamat universiti, sampai la sekarang. Kiteorang menghadapi semuanya ngan sabar. Adakala ngan tangisan. Tapi selalunya dengan gelak tawa. Sebab d…

Let's all have a moment of silence to respect the demise of our Prime Minister's wife, Datin Seri Endon Mahmood. Al-Fatihah. Apa aa? Aku nak citer pasal apa ye? Sejak kebelakangan nih, aku bz giler. Ada majlis buka puasa…

Tadi gi surau, terjumpa DQ. 'Oi, Carneyz. Orang hari Sabtu, Ahad dok kat umah. Rehat. Yg ko gi opis, buat apa? Tak reti rehat?' Sedap, lemak berkrim betul ayat tu. Aku pun tau rehat. Tapi bos aku tak tau aku nak rehat. …

Sakit perut. Buat pertama kali dalam sejarah hidup, aku diserang gastrik masa bulan pose. Ni sumer gara2 makan tomyam. Huhu...! Hari Khamis tu, aku diserang sakit perut yg menyebabkan aku terpaksa berulang-alik ke toilet . Tak …