Showing posts with the label WorkShow all
BOSEIT Training

Posing before our practical training in the pool Being in the O&G industry, I never dreamed that one day I would be privileged to attend a training for offshore personnels. So it was to my delight that I found myself nominat…

Deko Raya @ Office

Last Thursday we had gotong-royong bersama Eric to decorate our floor and this was one of the ideas I came up with - rumah kampung ala low cost :p

Hari ini kompeni saya sudah mula tracking orang lewat masuk ofis. FYI, masuk ke ofis saya perlu ada pas, & pas ni perlu sentuh di gate masuk macam sentuh kad Touch N Go di gate LRT. Bila sentuh pas di gate, sistem akan terus …

Wanita kerjaya = sucks. Semalam keluar ofis pukul 9mlm. Sucks. Beli tiket lrt, call Ayahanda Terchenta. Oh, sudah sampai rumah. Bagus2x. Agak kesal sebab tak dapat menghantar orang tua sendiri pulang ke kampung. Apa nak buat. Ja…

Next month's header comes out too early. Waaayyyy too early. Why, you beg to ask? Because next month, I anticipate that my already fast-paced, high-strung and hectic life will get even busier. To the max. The effect will be.…

Saya harus mengingatkan diri saya berbanyak-banyak, berjuta-juta, beratus-ribu lemon kali: - Sekarang ekonomi tengah merudum; - Banyak kompeni cut cost; - Banyak jugek kompeni tutup; - Banyak orang kena potong gaji; - Banyak ora…

For the past two months or so, I have been kept really busy at the office. The frenzy started to build up even more the past two weeks until yesterday because of the deadline to submit appraisal nomination. Turns out the system …

Kenapa Kerja-kerja Kemaskini Blog Telah Delay...

Subtitle --> Apa? Saya memang seboks! Ini bukan alasan remeh-temeh. Ini ialah hakikat kehidupan. Kehidupan itu ialah kehidupan saya. Sejak kebelakangan ni, saya memang seboks. Dari pagi hingga petang, saya cuma bangun dari …

Perhaps some of you might be wondering - how did the orientation program go so far? I have one particular experience to share with you. One of the programs scheduled for our orientation is called the 'Mega Challenge'. Ah…

Saya sepatutnya hapdet cerita tentang outing all-gurlz last week tapi saya terlalu sebok. Kenapa saya terlalu sebok? Sebab saya kena siapkan banyak keja weekend ni. Kenapa? Sebab saya takde kat ofis next week. Kenapa saya takde k…

Work, travel, work!

Saya telah terima banyak komentar lately. Sebab. Saya malas nak update blog. Pembaca2 blog semua dah malas bukak blog saya. Mintak ampun semua! Sebenarnya, saya teramat bz! (Pembaca2 blog budiman:'Cepat la update blog!')…

Lately, kewangan kami dalam keadaan stress. Bajet pon dah defisit. Nak makan pun berkira, apa lagi nak cuci mata. Nak cuti-cuti Malaysia? Kirim salam je lah. Nasib baik cuti-cuti luar negara dah berjalan lancar sebelum krisis kew…

Kali ini saya travelling lagi. Seminggu. Huhu. Semoga rumahku masih berkeadaan comel bila balik Selasa ini. Kalau tak. Saya akan bertukar jadi Incredible Hulk. Yang tak cukup tido. Bahaya tau. Hahaha. Semalam di bilik hotel, puk…

Hello peeps! Seems that the only time I can leave a quick jot in my blog is when I'm in the ERL on my way to KLIA for YET ANOTHER working trip. Luckily, last night I managed to go to bed early so I can wake up at 4am in orde…

Hi Boss, The reason why I'm writing this post for you is because I do not know what else to do. August last year marked the third year we work together. I would like to say , it's been great, I am fortunate to have a b…

Sori... Blog aku tak dapat hapdet. Aku sangat penat sekarang. Kerja aku semakin stress. Minggu ini aku balik dari ofis pukul 3 pagi. Kesian Suami Terchenta sebab kena angkut sekali masuk ke ofis. Temankan aku dan assistant bekerj…

Hari ini aku masuk ofis. Macam sengal. Kerja bertimbun-timbun. Aku seorang yang bermati-matian. Sengal. Dengan kesihatan yang kurang memberangsangkan. CLK versi kecil yang meragam , buat aku mengamuk pagi tadi. Sengal lagi. Siap…

Hasil Contengan Ekspres

Siang tadi, aku concentrate bekerja bersungguh2. Sebab ada 2 poster yang perlu disiapkan untuk die-mail ke JB. Nasib baik hari ini jiwa aku sangat artistik . Dan... Aku perlu mengaku. Sebenarnya konsep ini bukan idea original a…

… I have to change info on 2 designs, and 1 new design to do. 2 of the designs to upload on website by Friday. All have to be sent to JB by today. And I have 1 business presentation to prepare. Luckily the other project’s meeting…

Shopping! Siapa tak suka shopping, sila terjun bangunan! Sebenarnya, aku suka shopping. Tapi keadaan kewangan tak selalu mengizinkan. Aku suka shopping di Ikea. Kalau aku kaya macam Paris Hilton, aku akan beli Ikea. I love Ikea…