Showing posts from 2004Show all

Woke up at 6.30 am today although last nite crashed home quite late after a girls' nite out watching scary movie and gossipping during dinner. Just sat, still under my warm blanket, blinking in the dark, trying to remember so…

Things are rather hectic this morning as I decided that I would have to take things into my hands to fast-track a lot of pending jobs. 915 am - Brief progress discussion with Project Engineer on signages' issue . Me : Y…

Heaven has no rage like love to hatred turned, Nor hell a fury like a woman scorned. -William Congreve, The Mourning Bride , 1697 - Ironic. Isn't it? You once loved someone and then one day, you woke up hating tha…

I feel complain-ish . I remember feeling this emotion only when I was in debating community . When I first joined debate, I got on the wrong end of one of the senior debaters and somehow I bore a gloomy impression on debate m…

Kung Fu Hustle

Sabtu lepas aku gi tengok citer nih bersama2 ngan orang tu . Memang kelakar :D Cerita ni mengisahkan dua orang mamat (Stephen Chow ngan watak 'Porky' dlm Shaolin Soccer ) yg teringin nak join sekumpulan mafia yg bergela…

PMS (I)

'Apsal dia tu? Pagi-pagi dah ngamuk?' 'Moody la tu. Menyampah betul.' 'PMS kot.' 'Apa tu?' 'Alah.. alasan je tu. Benda sket pun dah nak marah2. Bukannya first time pun. Bulan2 pun kena. …

We've received our corporate diary this week and everybody was happy with it. The diary is really nice . Its cover is made of imitation of leather, with sewn edges. The left side is trimmed with patterns that looks like …

Morning Greeting

- There. I've done that oredi :) -

Johor may get LRT system BY MAZWIN NIK ANIS JOHOR BARU: The state is waiting for the go-ahead from the Federal Government for the construction of a Light Rail Transit (LRT) system here to ease traffic congestion and boost t…

Norlida rayu KFA jangan tamat kontrak Hasmawi Oleh Ahmad Naim Tahir KLUANG: Biarpun hatinya remuk kerana dimalukan, Norlida Abdul Rahman merayu Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) tidak menamatkan kontrak bekas tunangnya, Hasm…

Ngantuk. Semalam aku kurang nyenyak tido. Bila subuh, aku dah celik mata. Lepas subuh, tak boleh tido. Cuma berteleku di tikar sejadah, tanpa perasaan apa2. Sebab terlalu awal, aku baring semula kat tempat tido, berselimut n te…

Err.. microprocessor pc aku

-La... patutla pc aku bengong2 je...rupa2nya ada label nih!-

Semalam aku gi lepak kat tasik utm lagi. Ada satu ketenangan bila lepak di tasik tu. Walaupun petang tu ramai orang yang bersantai di sana dan kebanyakannya terdiri dari 'couple' yang tenggelam dalam dunia masing-mas…

Drama Queen

I'm a drama queen . I realized that. One single thing that gets on my nerve, and I'll dramatize it most wonderfully . That is one way for me to release pressure - work pressure, personal life pressure, study pressure. …

'Humpty Dumpty sat on a wall... Humpty Dumpty had a great fall... Siott nyer lagu! Tak pasal2 keta nih jatuh bukit. Aku jugak yang fail... Tukaq, tukaq...' Ha! Ha! Begitulah aku semasa tgh test driving semalam. Bagi meng…

Lazy

I feel like this. Lazy. Boss keeps coming in and out of office, dumping more jobs on my table. It goes: 'Carneyz, once Purchasing Manager has seen and filled up the Europe Congress form, can you see to the purchasing d…

Nampaknya ore Kelate ari nih gi shopping naik bot. Baca coretan Junaidix , sumbernya a.k.a. kawan baik dia kat sana siap main kocak2 air lagi sesambil ber'chatting'. Meriahnya dok kat Kelate nun... ;) Sebenarnya aku …

Semalu - nama saintifik mimosa pudica . Dulu masa kecik2, aku suka mencangkung tepi jalan, main daun semalu nih. Rupa2nya ada citer di sebaliknya... Pada suatu hari, Rasulullah s.a.w berjalan-jalan bersama puteri baginda, Sai…

As I sat in front of my pc doing another purchase document, I nearly let out a scream. I forgot that Magic was in town last couple of days. I so totally forgot! I'm supposed to contact her and arrange for hang out session…

"If I could have one wish granted, then God, let us be forever this way. Frozen in time" I've always dreamed of freezing beautiful moments in order to re-visit these moments, untouched, unscratched. Of smiles, …

Sesaje...

Ni meja aku. Berselerak lagi. Aku nih memang malas nak ngemas meja sebab aku tau lepas tu aku kene kuarkan n hamburkan balik mas wat keje. Tengah wat minit meeting n at the same time, update website company :p. Baru je abis…

Trip to Singapore

We went to Singapore yesterday afternoon, on an educational trip (yeah...). Basically, when the four of us are together, we are an educational item by ourselves. Great educational as in how to be happy at work :) OK, drop it. …

Last nite balik lambat lagi. While photocopying some documents, I joked to Dill, the HR Exec, 'I leh dapat extra bonus lagi ke?' 'Raya bonus is the only bonus we got la...' 'We must be employee of th…

Half of what I am is you.

You Are a Bright Star Soul Like a shining star, you have no trouble being the center of attention In fact, you often feel a bit hurt when all eyes aren't on you You need to be number one in everything, no …

Esok nak pi Singapore . Sepatutnya aku ada 2 appointment - satu kat S'pore , satu kat KL. Aku kensel kan yg kat KL sebab clash ngan trip ke S'pore . Lagipun bos aku cover utk aku yg kat KL. Begitulah aku sehari2. Klu bo…

Vice Chairman

A conversation 2 hours before we presented the proposal, in my room: Chairman : We need a Vice Chairman . Anne : Says who? Chairman (flipped open the proposal at the appendix page, the board of committee page, pointed to Vi…

Proposal Dah Lulus...

Proposal Diluluskan! Proposal dah diluluskan n peruntukan akan ditambah sebanyak setengah juta! Memang tak sangka... sbb kitaorang budget dlm suku juta je dalam proposal tu... Dah la Chairman memang gelabah giler bila d…

I was busy working on purchasing documentation this morning when I received a phone call. 'Eh, what do you usually give in corporate pack ye?' 'Corporate brochure, bla2...' 'I need it la, this Thursday, 10 p…

Tea lady tak datang hari nih. MC. Kena buat air sendiri. Tapi tak kisah la. Cuma arinih environment n temperature dlm bilik opis aku agak hangat. Di sebelah aku, PA bos besar aku tengah tersedu2 sbb balax dia tersalah hantar mese…

Today is crazy. Crazy day. Crazy, crazy day.

Aaah... akhirnya dah clearkan keje2 tertunggak n menunggakkan dirinya kat atas meja aku nih... buat masa sekarang la. Sat lagi aku nak kena contact deco company yg nak mai petang nih n juga pasal quote yg perlu diperjelaskan i…

Terasa nak tido dalam kelas. Ngantuk... Malam semalam tido kul 2 pagi. Menurut Junaidix , tak cukup tido leh gemuk . Tapi aku peratikan makin banyak tido lagi gemuk. So antara gemuk ngan lagi gemuk, baik la aku gi gym lagi lepas…

Sebenarnya aku kene bz ari nih coz esok aku cuti. Kat dalam 'To Do List' aku ada 5 item + 1 item presentation proposal petang nih. Tu baru keje2 sampingan. Tak masuk projek lagi. Jadi pendek cerita hari nih keje sekol…

Beberapa minggu yang lepas, aku gi blog Sifoo grafix aku (eh, baru teringat. Mana sebutharga utk bromite tuh??) n tergelak besar tengok betapa akademiknya sifoo aku sekarang nih. Jadi aku nak paparkan kat sini terma2 akademi…

I usually don't like to keep tabs of my tasks coz eventually I will have to prioritize each items and find out that everything is needed URGENTLY. But I'm a ( fill in the blank ) management graduate , I'm supposed…

Hari ni aku rasa tak sihat plak. Badan sengal2, kepala pun rasa berat. Semalam dapat housemate baru. Student praktikal dari UM . Tua setahun dari aku. So panggil 'akak' le. Tapi keje kena teruskan jugak pasal tak de o…

Lepaskan Biarkan ia terbang Hingga ke langit maya Andai itu bahagianya. Leraikan Biar berguguran tiap kelopak Kalau tiap ikatan itu Melayukan bunga di tangan. Wahai kasih Simpankan Rindu di hati Kasih di…

First of all, it's really irritating that work has commenced and here I am, blogging as usual. Tapi tak pe. Raya memang seronok . Apatah lagi sebab last year aku tak balik, so tahun ni kepulangan aku memang dinanti-nantik…

As raya draws nearer, my memory of her serves me better. In a strange way, I love her. In an unexplainable way, I am capable of loving someone without revealing the very emotion itself. I see respect as a way of showing love, …

Rindu kat seseorang sekarang ni. Rindu sesangat kat dia. Adik kecil aku yang paling manja ngan aku. Kalau aku balik nanti, dia manja lagi tak kat aku? Aku dah lama tak balik. Ingat lagi tak dia kat aku?��…

Semalam aku gi shopping raya. Bukan untuk aku sendiri, sebab aku tak perlu baju baru, kasut baru, tudung baru ke apa2 yang baru. Aku shopping utk adik-beradik aku. Memang beratus-ratus la abis. Adik2 kecik memang senang sket. Bel…

Pegi keja naik motor ari nih. Mula2 tak plan pun tapi bila fikir2, esok dah nak kena travel ke KL so aku boleh tinggalkan motor tu kat rumah Jane. Balik dari KL lusa, aku boleh amik balik motor tu. So, aku pun ngan tawakaltu &…

Semalam entah camane, aku tak de plan apa2 pun melainkan nak balik rumah n berbuka ngan housemate2 aku. Tetiba seorang exec. masuk n tanya aku, 'Nak ikut berbuka puasa kat hotel tak?' 'Sapa lagi yang ikut?' …