Showing posts from 2010Show all

Best friend, I just wanted to wish you. Merry Christmas. Wherever you are. You asked - 'Is he everything to you now?' I could not bring myself to answer that, monk. What could I say? That you are my best f…

If there is one thing to be marvelled about my pregnancy this time is that how good we were at keeping it a secret. We spent the first trimester acting like two guilty teens trying to hide our pregnancy from everyone including fa…

Note: I wrote this entry days before Khayla was born but did not get around to post it. It felt ages ago that I was being melancholic about leaving the world of just 'Mr & Mrs Junaidix' now that we have another extens…

House Renovation - Before & Work-In-Progress

Saya sangat banyak WIP (work-in-progress) sekarang. WIP di ofis (of coz, yang ni tak penah abis la kan). WIP dalam perut (teruskan membesar anakku!) WIP projek rumah. Haruslah topik ini berkisar projek rumah. Sebab. Projek kerj…

Remember that time when we were still childless, boleh lompat2, had oodles of money stashed in the bank (haha!), so much free time at hand that we went on many, many honeymoon trips, and dreaming of renovating our very first pro…

Makcik Bibah datang ke KL minggu ni. Terus ajak berliburan. Eh, tak sedar ke dah jadi mak orang, masih nak berpoya2 cucuk langit dengan saya? Sungguh. Saya pun dah lama tak cucuk langit. Asyik cucuk mata sebab tension di ofi…

On Wednesday night, Suami Terchenta fetched me at office at 8pm. As usual. Now you know why I hate work kan? I was telling him how hungry I felt coz I had very light lunch for a pregger like me (kaya filled steamed bun). Yet, my…

Status sekarang: Melayan budak kecik bermain di dalam perut. Intro: Sila rujuk header blog. Sudah lama blog tak berupdate. Sampai En Nuffnang dah tak sudi bagi iklan lagi. Dan Msjbox tinggal kotak monolog. Kesian kan. Sendiri pu…

Printer Baru

Hasil jalan-jalan di PC Fair petang tadi. Laser printer berharga RM199. Ulang suara. Laser. Printer. ((Sigh)) Saya suka kerana harganya murah. Performance juga boleh tahan. Hopefully, perasaan teruja ni akan terus-terus…

Lately, semenjak jadi student ni, saya suka tido. Apakah?? Bukan ke bila dah jadi student perlu selalu rajin menelaah pelajaran? Selalu rajin buat group discussion, etc.? Ooowwhh... Kau tak tau, makcik... Kalau saya student se…

Siapa kata Kancil tak boleh?

Ahem. Sempena status menjadi pelajar, kami telah nekad membeli sebuah meja baru untuk kegunaan menelaah pelajaran bersama2: ... Meja IKEA (kan ke aku IKEA-mania?) So, sebesar-besar meja ni, agak-agaknya kami sewa lori ke nak ba…

Dedikasi buat CLK v 2.0

Hey you. Purple laptop. Yummy! ~ Saya ingin gigit-gigit kamu. Lepas tu, saya mau belai-belai kamu. Manja-manja dengan kamu. Gediks2x sepuas-puas hati sama kamu. Tapi, kamu bukan milik saya lagi :( Owwh... syahdu! Kamu iala…

Test

Felda Hot Spring, Sg Klah

Last week adalah menyeronokkan. Tetiba kami mengalami percutian mengejut sempena Hari Keluarga ofis saya. Tempat yg dituju ialah Felda Hot Spring, Sg Klah di Perak. Dari KL cuma 1 jam lebih je. En Suami Terchenta seperti biasal…

Benda Ini ialah...

Dan jawapannya ialah... Nak tau kat mana saya dapat benda ni, sila baca posting seterusnya! Family Day di Felda Hot Spring Resort, Sg Klah! ;p

Teka benda ini...

Siapakah yang boleh menterror kan diri meneka benda ini??? Teka, teka... Jangan tak teka! ;)

Perkara Hari Ini dah Semalam

Kawan-kawan, terlebih dahulu mari kita berselawat ke atas Junjungan Besar, Nabi Muhammad S.A.W. Terima kasih Ya Allah, kerana mengutuskan baginda sebagai Nabi kami dan kerana menjadikan kami Umat baginda. Salam Maulidur Rasul :) …

Biggest Loser Sister - It Starts In March!

One of my favourite reality show is The Biggest Loser Asia which is currently at Episode 112. Every Tuesday night (when I ponteng-ed my Quran recital class - saya seorang yang jujur) I will take hostage of the TV remote control …

Untuk yang Tidak Berapa Shopaholics.

Pernah tak korang terasa nak pergi shopping baju tapi macam malas nak keluar + tak de idea nak beli baju fesyen apa? Ataupun tengah cari inspirasi fesyen yang sesuai tapi malas nak keluar masuk dressing room? Yalah kan, kena tang…

Our Weekend Project

Di department saya, asal meeting je, kakak yang buat tempahan makanan akan tanya kat saya, 'Dik, nak fruit tart ke?' Saya pun akan jawab, 'Of course!' >Sigh< Saya memang heart fruit tarts. Sampai kakak …