Showing posts with the label CLKShow all
Siapa kata Kancil tak boleh?

Ahem. Sempena status menjadi pelajar, kami telah nekad membeli sebuah meja baru untuk kegunaan menelaah pelajaran bersama2: ... Meja IKEA (kan ke aku IKEA-mania?) So, sebesar-besar meja ni, agak-agaknya kami sewa lori ke nak ba…

Dedikasi buat CLK v 2.0

Hey you. Purple laptop. Yummy! ~ Saya ingin gigit-gigit kamu. Lepas tu, saya mau belai-belai kamu. Manja-manja dengan kamu. Gediks2x sepuas-puas hati sama kamu. Tapi, kamu bukan milik saya lagi :( Owwh... syahdu! Kamu iala…

Missing Little Rio

Rio, our newly adopted kitten had disappeared last week. I had been too heartbroken to update my blog ever since missing my cute little kitten. I even dreamed about Rio and constantly wonder whether he is somewhere safe. Rio …

During the first few days after adopting Rio, there were moments when I was anxious that Rio had constipation because he did not poop. He peed in his box, 'cried' a lot, and did not like to be left alone. He did everythi…

Yesterday, we came home to loud yowlings and awfully messy toilet floor. Rio had successfully pooped on the floor, on the toilet slippers - and as an afterthought, a little on the edge of the litter box. I can't wait for him …

I can't wait to let everyone know so I'm blogging from my office email

Uh... yes. I'm Rio a.k.a. Mr. Smelly. Yikes! Peeps, we’ve adopted a baby cat! As in everything we’ve done before, it was the spur-of-the-moment thing. Last Friday, I was cross with Suami Terchenta for being late so I de…

My CLK Break Down

My CLK's (Cute Little Kriss) lubricant oil has been leaking for the past few days. We kept saying that we will go to the workshop to get it checked, but we were too lazy to get out of the house last weekend :p So we only wen…

I put off writing about how my other CLK (Cute Little Komputer) had been badly hurt by ahem, somebody I know, for several days because I got really upset if either two of my CLKs (the bike and the computer) got in trouble. So …

My CLK needs to have its battery changed. I am still debating whether I should just wait until next month to do so as I am running on critically low cash fund. However, the idea of going back at night with half-dead light ( my s…

'Kau ni, keras kepala. Mak cakap mak tak nak bawak motor nih, jangan paksa. Isk, isk! Keras kepala betul kau ni! Mak tak nak!' Mak aku dah kelam-kabut masa aku turun dari motor dan menyuruh mak yang bawak motor tu. Masa…

Bila aku tengok iklan BlueHyppo, aku sekalu gelakkan dier. Ader2 aje telatah Badak Biru yang malang tu. Tapi bila aku plak dah jadi BlueHyppo, kesian kat dier. Especially bila BlueHyppo tuh terjatuh dan dihempap oleh motor kesaya…

Haha! Baiki kerosakan motor Masalah: Suker 'pancit' kat traffic light. Diagnosis: Part2 yg ditukar tuh, ialah barang2 local . Jadi tak tahan lama. Kene tukar alat ganti original. Hampeh. Tipah tertipu lagi. Solution…

Ada dua harta material yang aku paling sayang - pc flat monitor aku ngan motor Kriss biru aku. Tapi sayangnya, antara dua nih, motor aku paling banyak mendatangkan masalah walaupun aku sayang, aku basuh tetiap minggu, n aku bagi …

Pegi keja naik motor ari nih. Mula2 tak plan pun tapi bila fikir2, esok dah nak kena travel ke KL so aku boleh tinggalkan motor tu kat rumah Jane. Balik dari KL lusa, aku boleh amik balik motor tu. So, aku pun ngan tawakaltu &…

Weekend ni memang seronok sebab tak belajar drive, so dapat la lepak2 kat rumah. Sabtu tu, aku bertekad jugak nak gi survey motor n terus beli sebab aku risau juga pegang duit banyak sangat. Bila roommate aku balik, aku terus…

Balik dari kerja semalam, gi kedai motor nak beli motor yang aku book ari tuh. Sampai kat kedai tu, tunjuk resit kat tauke tu, tiba-tiba... 'Aiyo, ini sudah jual lo... awak lambat mah...' 'Apasal dah jual? Kan s…