Aku suka baca buku-buku memoir ni jadi buat keputusan join GA SR X Mitch Memoir Kampung Boy dengan harapan dapat menang buku ni. Semoga ada rezeki first time join GA.

Bila baca blurb memang menggamit nostalgia zaman takde gajet dulu:

Blurb Memoir Kampung Boy - Ia mengisahkan tentang cerita kanak-kanak di zaman 1970 dan 1980-an di mana watak aku (Kenit) memaparkan aktiviti serta apa yang dialaminya ketika itu. Ketika zaman tiada gajet yang canggih, ‘aku’ dan rakan-rakannya bermain apa sahaja yang dapat menghiburkan hati mereka. Kisah ini bermula perpindahan dari Pekan, Pahang ke Johor Bahru (JB). Di JB, ‘aku’ mendapat sahabat karibnya bernama Rais dan Kajid yang memperkenalkan banyak permainan sewaktu zaman dulu, seperti main ‘gundu’, baling selipar, tarik upih pinang, permainan ‘cakar ayam’ dan sebagainya. Namun masa amat mencemburui persahabatan mereka.

Kalau nak kenal dengan penulis buku ni boleh la singgah ke blog beliau: Kenali Mitch!

Sesambil tu nak singgah jugak di Shopee Menara Seni nak tau apa lagi yang menarik ada dijual di situ.

P/S: Malam ni tambah doa supaya menang give away Syazni Rahim ni, aminnnn....

14 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .