Salam Ramadhan
Khadeeja & Bapak sama-sama baca buku 'Di Sebalik 114 Nama-Nama Surah'

Diriwayatkan daripada Saidatina ‘Aisyah R.A bahawa Rasulullah SAW bersabda,

خَيْرُكُمْ خَيْرُكُمْ لِأَهْلِهِ وَأَنَا خَيْرُكُمْ لِأَهْلِي، وَإِذَا مَاتَ صَاحِبُكُمْ فَدَعُوهُ

Maksudnya: Sebaik-baik kalian adalah yang paling baik terhadap ahli keluarganya, dan aku adalah orang yang paling baik terhadap ahli keluargaku. Dan apabila salah seorang daripada ahli keluarga kalian meninggal dunia, maka biarkanlah dia (tinggalkanlah dia dan jangan berbicara tentang keburukannya). [1] [Riwayat al-Tirmidhi (3895)]

- Sebenarnya handphone aku letak jauh dari ruang solat tapi bila tengok moment ni, tergerak nak bangun & ambik handpone rakam gambar untuk kenangan bila anak dah besar nanti. Khadeeja memang rapat dengan Bapak dia, kadang-kadang bila dieorang bergurau, aku pun ikut tersenyum. Salam Ramadhan semua.

17 Comments

  1. Salam Ramadan, Carneyz..

    Syahdu tengok father-daughter bonding time..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan Nohas. Untung Khadeeja rapat dengan bapak dia, kita dulu takut dengan bapak sebab garang, jadi tak berapa rapat sangat dengan bapak.

      Delete
  2. Sweet kan kalau tengok anak perempuan rapat dengan ayahnya..
    Sama la macam aisyah.. rapat sangat dengan abahnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul... anak2 saya dua2 rapat dgn bapak dieorang, tapi yang suka bergurau dgn bapak ialah si Khadeeja ni. Riuh-rendah rumah bila dieorang dah start berkejaran. Bapak dia rajin je melayan dia.

      Delete
  3. Salam Ramadan, Carneyz. KA sendiri masih dan sentiasa belajar menjadi bapa yang lebih baik pada anak2.

    Sweet sangat moment ni. Semoga Carneyz sekeluarga dikurniakan kerahmatan, kebahagiaan dunia akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan KA. Insha Allah, bila dah ada niat nak jadi ibu bapa yang baik untuk anak2 Allah akan permudahkan. Semoga KA sekeluarga pun diberkatiNya dan dikurniakan kebahagiaan dunia akhirat.

      Delete
  4. salam ramadhan... psst bila nak berbuka sesama ni? haahaha.. jom set! ke nak berbuka ngan org jaybee? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan Kak Ret. Jom kita plan trip ke JB next week. Nanti wassap Kak Ret.

      Delete
  5. ramadhan kareem buat carneys seeluarga

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. terima kasih uncle gedek. Selamat berpuasa

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .