Semalam ada kawan share satu artikel cara-cara nak tambah kad vaksin Covid19 di Apple Wallet. Yang ni berguna kalau korang nak pergi luar negara dan perlu tunjukkan kad vaksin. Yelah, orang kat luar negara mungkin tak familiar dengan MySejahtera, berbanding Apple Wallet memang dipakai kat kebanyakan negara.

Walaupun takde plan nak travel ke luar negara dalam masa terdekat, tapi aku saja je la try tambah kad vaksin aku kat Apple Wallet.

Cenggini le rupanya bila dah tambah kad vaksin dalam apps Wallet ni:


vaccine covid19 card
Nama tu aku bubuh nickname blog hehe


Kalau nak tau cara-caranya, korang boleh baca artikel Soyacincau ni. Kalau dah ada kad vaksin di Apple Wallet mungkin tak perlu download kad vaksin dari MySejahtera.

Semoga bermanfaat.

9 Comments

  1. Replies
    1. Aah mudah utk org yg nak mengembara ke luar negara atau menunaikan haji.

      Delete
  2. ala kita pengguna android heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Android tak pasti ada ke tak, cer kak Ret explore hehehe

      Delete
  3. Baru tahu juga ada untuk pengguna Apple.

    ReplyDelete
  4. Oooo kita lupa laa nak buat, baru tau.. thanks share, sat lagi nak buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la baru tau gak bila kawan share weekend lepas. lepas ni boleh simpan tiket flight dgn kad vaksin dekat wallet je.

      Delete
  5. mudah mcm ni....tq for sharing..

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .