Salam Selasa semua,

Hari-hari bangun tidur mengharapkan ada perkembangan positif di bumi Anbiya tapi mungkin Allah belum lagi mengizinkannya. Selagi belum ada sinar kejayaan untuk genjatan senjata kekal dan kebebasan untuk rakyat di sana, selagi tu la kita kena terus berdoa dan berharap rahmat Allah buat mereka. Allah tidak membebankan mereka lebih dari apa yang mereka mampu, jadi bayangkanlah betapa kuatnya iman mereka menghadapi ujian dari Allah ni kan? Semoga tak lama lagi ada berita gembira dari Allah untuk kita semua terutama untuk rakyat di sana.

Kalau dah terlalu stress tengok video-video anak-anak kecil dibun*h tanpa belas kasihan oleh rejim z!onis, selalunya depa berdua ni la aku cari untuk release stress. Tengok la ni, hari-hari kerja dieorang makan, main, tidur. Repeat hari-hari pun tak bosan haha. Port lepak pulak, kadang-kadang atas kerusi meja makan, kadang-kadang depan pintu, kadang-kadang bawah meja. Ikut suka dieorang.

 

pet cats
Lepak atas kerusi meja makan


Kiera tu makin hari dah makin montel macam abang dia. Tapi dia masih tak suka dipegang. Tengok boleh, belai boleh, jangan dukung dan riba je. Mesti menggeletis nak lari. Bak kata Suami Terchenta, macam ulat πŸ˜‚. Louis macam biasa, control cool je. Sekarang tengah fasa pantang nampak pintu rumah terbuka, mulalah nak dia berlari keluar nak tengok dunia kat luar. Tapi kalau jerit 'wet food!' laju je dia berlari masuk balik sebab aktiviti favourite dia masih lagi makan! πŸ˜… Macam tu la peel kucing-kucing di rumah ni yang menghiburkan.

17 comments:

  1. Sama, kadang mmg sengaja buat benda lain utk alih perhatian dari fikirkan keadaan di sana. Bukan lupa, tetap ikut perkembangan dan berdoa setiap kali teringat tapi kadang hati x kuat nak tengok penderitaan mereka 😭 Allahu musta'an 🀲
    Sama dgn Tot, makan tetap no 1 w/pun dah pandai keluar dating:D

    ReplyDelete
  2. Seram tengok video2 ni tapi baru2 ni tengok 'Isnotreal' ni main tembak je penduduk ynag dah mereka tangkap. mula2 ikat, tolak masuk lubang kemudian tembak. Kalau menguit lagi dia tembak lagi....terkejut tengok kekejaman tu.

    ReplyDelete
  3. Louis macam nama kucing saya....

    ReplyDelete
  4. tenguk telatah meow2..hilang rasa stress....doa kita utk mereka di Palestin..

    ReplyDelete
  5. Kucing aka pusak adalah haiwan yang boleh dijadikan terapi minda dan jiwa...untuk informasi di Palestin perlu hati kuat untuk menonton video atau baca berita....moga kita terus menerus berdoa kemenangan buat mereka

    ReplyDelete
  6. x sampei hati nak nangga video miak kecik di sinun.. mun rasa nak nangga, tangga juak tp pasya alu scroll laju² nang pengempang israhell ya bah

    ReplyDelete
  7. Kucing memang terapi yg bagus banget ..mengalihkan stress,di rumah ada baby kucing yang sangat manja😻baru berumur mungkin 1 bulan...

    doa dan harapan tak pernah putus "buat mereka di sana

    ReplyDelete
  8. amboii santai2 ye
    bobok nya dua2 gerammm cik nur

    ReplyDelete
  9. Comelnya dua2 ni...kalau dapat kat SA ni..confirm SA gomol...

    ReplyDelete
  10. Saya tak boleh tengok video atau cerita sana. Sedih dibuatnya. Layan kucing memang bagus, boleh hilang stress.

    ReplyDelete
  11. ini bukan malas2... ini tambah lemak! hehehe

    ReplyDelete
  12. 😁😁😁😁ada timbang x berat kiera ms memula dtg dgn berat skrg?

    ReplyDelete
  13. oh ya bln dpn ada pet show kat mid valley. free admission. kalau x silap 1-4 dis @ MVEC

    ReplyDelete
  14. Terhibur dgn gelagat kucing dlm rumah lagi2 jenis manja.. Tapi tak suka didukung tu haishh nak kene tu hahaha..
    Kemenangan buat rakyat palestin semakin hampir.. Hampir 3000 tentera zionis dh mati.. Beribu lagi cedera.. Dan hanya 17 pejuang hamas yg syahid..

    ReplyDelete
  15. oo adik beradik ye agaknya pak diorg lain ke sebab satu bulu panjang.. apapun dua2 sedap gomol tu

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .