Minggu lepas Suami Terchenta kena masuk ofis weekend (macam dah tiap-tiap weekend kena masuk ofis huhu). Demi beli jiwa anak-anak dan isteri (hehe), balik dari ofis dia bawak la kiteorang keluar makan kat KLCC. Mula-mula anak-anak ajak makan chocolate crepe di Salon Du Chocolat (lupa nak ambik gambar), bila dah lepas craving dieorang untuk dessert, si isteri (aku la tu hihi) pulak ajak dinner di Two Sons On The Park @ KLCC sebab dah lama tak makan butter clams. Tahap dah lama tak makan tu sampai tak tau pun Two Sons dah pindah dari tingkat 4 ke tingkat 1 di KLCC. Tempat yang baru tu menghadap fountain KLCC, tapi seat yang betul-betul tepi tingkap dah penuh pulak. Kalau tak boleh ambik gambar berlatar belakangkan fountain.

Ni antara menu yang kiteorang order malam tu:


Two Sons On The Park @ KLCC
Chili Butter Clams ni specialty dekat Two Sons. Makan dengan mini mantou goreng, sepinggan tak cukup ye. Kena order sekurang-kurangnya 2 pinggan mini mantou tu.

Two Sons On The Park @ KLCC
Pepperoni pizza kegemaran Khayla

Two Sons On The Park @ KLCC
Barramundi fish & chips - Khadeeja tak berapa suka sebab aroma ikan yang kuat sangat

Two Sons On The Park @ KLCC
Beef ribs pesanan Suami Terchenta - portion besar, tak boleh nak habis kat situ jadi tapau bawak balik.

Overall, makanan kat sini bagi aku OK. Selain dari menu Western, ada jugak menu local dan Asian. Tapi kalau aku ke sini memang cuma akan order chili butter clams. Aku ambik yang small pot je tapi tak habis makan seorang. Chili butter clams ni memang sesuai untuk sharing dengan orang lain. In fact aku rasa portion kat sini besar-besar dan sesuai untuk sharing sebab semua yang kiteorang order tu akhirnya kena tapau bawak balik gara-gara tak habis makan. Bagus jugak, esoknya tak payah masak panaskan lauk tapau je 😜.


Two Sons On The Park @ KLCC
Alhamdulillah, terima kasih Suami Terchenta bawak keluar makan 🫢🏻

26 comments:

  1. Alhamdulillah best dpt mkn2 spend masa dgn yg tersayangπŸ₯°πŸ€©

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, betul tu MZ. Masa dgn keluarga tu yg paling bermakna πŸ₯°

      Delete
  2. sedapp2 semuanya.
    xper tapau je blk kan, sama ciknur kalau mkn biasa mesti x abis

    ReplyDelete
  3. wahhh khayla mkn sorg je ke pizza tu? waduhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia order tapi kiteorang kongsi makan ramai2.

      Delete
  4. semua nampak sedappp.... alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, makanan kat Two Sons tak pernah mengecewakan.

      Delete
  5. sedapnya...chili butter clams nampak yummy & creamy..makan dgn nasi putih pun ok jg kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK kot tapi cicah dgn mantou bun goreng ni lebih nikmat hehe.

      Delete
  6. sedapnya beef ribs tu. kegemaran suami saya. Kalau saya lagi suka lamb chop

    ReplyDelete
    Replies
    1. Husband saya suka lamb chop tapi malam tu dia terasa nak makan beef ribs pulak. Not bad la, kuahnya mcm manis2 sikit.

      Delete
  7. Kecur pulak tengok ribs tu. Kalau dua ketul besar mcm tu memang tak habislah. Portion kat sini memang sesuailah dengan nama restorannya, hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, mmg besar portion kat sini SK. Kalau datang sorang confirm tak boleh habiskan makanan.

      Delete
  8. Lama x makan kat sini..suka chilli butter clams tu..all time fav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kan chilli butter clams dekat Two Sons πŸ˜‹

      Delete
  9. Replies
    1. Sama2. Dah pernah cuba makan di sini? 😊

      Delete
  10. Oh dh tkr tmpt dr atas ke bwh plak ye... Pegi sini mmg nk mkn signature menu butter clam .tp aritu abis dh clams tinggal mussels..kena repeat lagi la jwbnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, saya pun baru tau jugak hehe. Sedap kan butter clam dekat sini, kena sangat dgn mantou goreng tu.

      Delete
  11. Syukur encik suami rajin belanja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, sebab tu wife dia 'sihat' hehe

      Delete
  12. Ok, saya masukkan list tempat iniii 😍😍😍..pizza kesukaan anak laki saya, yg fish and chips pula si kakak. Saya dan suami bisa pesan clam creamy nya πŸ˜„πŸ˜„. Memang mantap kalo mantau dimakan dengan clam creamy seperti itu, terliur bayanginnya kak 🀣

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang nak pergi restoran ni di KLCC tak jauh dari hotel fanny nanti πŸ‘πŸ»

      Delete
  13. Memang nampak ketara portion dia agak banyak.. Kalau ke sini kena share-sharelah baru habiskan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, portion kat sini memang sesuai utk sharing.

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .