mother's day
Digital artwork oleh Khayla


Hari Ahad lepas kiteorang keluar ke Sunway Putra untuk makan-makan sempena Hari Ibu. Walaupun Hari Ibu untuk menghargai seorang ibu, tapi anak-anak aku yang pilih tempat makan🀭. OK la tu, kalau ikutkan nafsu mentekedarah emak dieorang ni, takut mintak nak ke Me'nate pulak haha! Nasib baik tengah pantang tak makan daging sampai bulan depan jadi kita lupakan je la nafsu tu!


Menu pilihan kiteorang di Dolly Dim Sum

Anak-anak tanya aku nak hadiah apa untuk Hari Ibu. Aku pun jawab - Mommy nak korang belajar berdikari, tu je. Setengah jam lepas tu dieorang bersiap pakai tudung. Nak ke mana? Aku tanya. Mommy kata nak kiteorang berdikari, jadi kiteorang berdikari pergi ke Sunway Putra sendiri tanpa Mommy atau Bapak temankan. Wowww! πŸ‘πŸ» πŸ‘πŸ» Bangga pulak aku dengar jawapan dieorang sebab selama ni bila dieorang nak kemana-mana mintak kiteorang temankan. Jadi Suami Terchenta dan aku pun biar dieorang naik LRT sendiri pergi ke Sunway Putra.

Tapi tak lama lepas tu Suami Terchenta ajak ke Sunway Putra. Rasanya Bapak dieorang masih tak percaya dieorang boleh berdikari, biasalah bapak kan protective sikit bila melibatkan anak-anak perempuan. Itulah ceritanya sambutan Hari Ibu yang tak dirancang. Takpelah janji fefeeling disambut! 🀣

Terima kasih Khayla dan Khadeeja, menceriakan hari mak korang ni. Terima kasih jugak atas pemberian hadiah Hari Ibu dekat Mommy. Dua-dua Mommy suka ♥️.


Mother's Day gift
Hadiah Hari Ibu dari anak-anak tersayang

16 comments:

  1. happy mother's day carney! cutenya hadiah2 tuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ MZ πŸ₯° Happy Mother's Day to you too. Cute, pandai dieorg pilih sbb mommy dieorg peminat coklat & warna shower sponge tu pulak warna feveret mommy dieorg hehe

      Delete
  2. Sedap la pulak makan dim sum tu Carneyz. Saya suka jugak la. Hadiah anak2 tu special tu Carneyz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye sis, terharu dapat hadiah dari anak2 sbb dieorg guna duit sendiri utk belikan.

      Delete
  3. hahaha laju je depa terus bersiap ya!
    lps ni dah berdikari.... "selamat dtg ke TRX" hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Kena ajar berdikari, takut nnt ada lagi majikan viralkan komplen budak2 skrg tak reti naik public transport nak turun kerja hihi

      Delete
  4. happy mothers day.. ala2...sweet je hadiah nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy Mother's Day to MA jugak. Mmg manis hadiahnya 🀭

      Delete
  5. wah...berani diorg pergi sendiri..linda nie percaya anak, tapi tak percaya persekitaran...hahaha..yelah, zaman dulu mak dia pon main bonceng je motor orang nak pergi pekan, sebab tertinggal bas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman kita dulu mak ayah kita berani je lepaskan kita naik bas awam kan. Sblm ni dah pernah ajar dieorg camane nak naik LRT, lagipun Sunway Putra ni tak jauh dari tempat kiteorg jugak, 4 stesen je dari LRT terdekat dgn rumah dan tak perlu nak tukar2 stesen.

      Delete
    2. senang gitu..semalam pun tinggalkan anak dekat badminton hall selayang mall..dia habis pemilihan tu pukul 4.30 ptg..kita tak boleh nak tunggu..nak suruh dia turun tingkat 3, tgu dekat lobi pun, banyak kali kita pesan...risau sesat dalam mall...

      Delete
  6. Happy Mothers Day Karni & MakYeng juga ..
    Zaman dah ada LRT mudah sangat kann.. kalau JB ni ada, ishh manjang berdikari aja aunty ni hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy Mother's Day Sislin. Kita dulu pun belajar berdikari macam ni jugak, kena pandai2 kan diri kalau tak nak tersesat hehe

      Delete
  7. hahaha... x arap juak bapaknya dgn anak dara... mun sitok lom dpt lepas dikpun sbb xda public transport mcm kl nun... cuma bila berbeli barang nang suruh sidak pegi bayar, pegi order... kita berik duit jak... mun kakak dah ok berik debit card ajak... bila anak dh pandei berdikari br lega rasa nak oo? x kepak gilak kita mak-mak tok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah sikit bapak sidaknya mok melepas, lagi2 anak2 dah dara. Macam2 difikirnya 😜 kmk nang encourage sbb mok sidak belajar life skills bah. Mcm Khayla dah ada debit card dirik mpun, kmk org dah register akaun utknya sekali dpt debit card juak pakai nya berbelanja mun keluar pegi siney2.

      Delete
  8. Saya pun ingin anak2 mandiri, tapj ntah kenapa susah juga nak lepas mereka kalo jalan sendiri 🀣. Masih kuatir

    Saya dan keluarga tak terbiasa rayakan hari ibu, dari dulu. Mungkin Krn parents pun tak pernah mengajarkan..jadi sampai skr, memang tak rayakan samasekali πŸ˜…

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .