Sepanjang aku blogging ni, aku beruntung sebab terima hadiah tudung dari rakan-rakan blogger yang baik hati. Sebagai menghargai hadiah dari dieorang, aku siap ambik selfie lagi hehe.

Tudung pertama yang aku dapat ialah dari blogger Fanny D'cat Queen masa dia berkunjung ke KL beberapa bulan lepas. Aku sebenarnya jarang pakai tudung bawal sebab aku sejenis malas nak iron tudung πŸ˜‚. Tapi bila dapat tudung cotton bawal, aku terus tersuka. Apa lagi bila dapat tudung purple, my favourite colour hihi.


tudung bawal cotton
Warna tudung ni cantik and kena dengan tona kulit aku

Rabu lepas pulak aku merasmikan tudung hadiah pemberian dari Suria Amanda sempena terpilih sebagai top komentator bulan lepas kot? SA hadiahkan tudung jenama Fazura. Pun jenis cotton bawal. Warna pink tu masuk dengan baju blous pink yang aku beli untuk lunch date tema Barbie baru-baru ni 


tudung bawal cotton
Saja letak tangan kat dahi sebab nak cover jerawat iolls yang besar kat situ! πŸ˜‚

Dua-dua tudung ni aku suka sebab pemberian dari rakan-rakan blogger πŸ₯°. 

48 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah πŸ’• Rasanya majoriti orang perempuan sesuai pakai bawal cuma isunya malas nak gosok je la hehe

      Delete
  2. Ammi pun pernah dapat hadiah tudung dari blogger...tapi jarang pakai sebab ammi tak pandai sangat pakai shawl, pakai bawal. Ammi lebih senang dengan tudung sauk & syria je. sejenis malas nak ejas2 tudung. so bila ammi jarang pakai, yang akan tolong pakai si anak dara tu lah...janji bergunakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye tudung sauk tu tak dinafikan memang zass dah siap πŸ˜‚ tudung harian saya pakai tudung sauk, lantak la orang kata tudung makcik2 yg penting tak payah iron, tak payah kalut nak pin tudung hehe.

      Delete
  3. i so far konsisten pakai bawal plain jer tak reti pakai apa2 yg design floral

    ReplyDelete
    Replies
    1. For me pulak, sebab baju selalu guna plain takde corak so memang cari tudung bercorak untuk padankan supaya tak nampak terlalu 'kosong' πŸ˜…

      Delete
  4. nampak makin manis la...serius lawa Carneyz pakai bawal

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai, segan pulak saya hihi. Alhamdulillah, tudung pemberian kawan2 sesuai dgn tona kulit saya ☺️

      Delete
  5. Alhamdulillah rezeki dapat rakan blogger yang baik2

    ReplyDelete
  6. Alaaaa... Takde siapa bagi uncle tudung pun?

    ReplyDelete
  7. wahhhhhh bertambah keayuan sis kuuuuuu hehe

    ReplyDelete
  8. Dua² lawa and sesuai dgn sis 🀩

    ReplyDelete
  9. Dua-dua tudung cantik. Kalau pakai tudung bawal, memang nampak muda dari umur sebenar. Betul! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah πŸ’• Kan... maybe sbb tudung bawal ni sinonim dgn zaman kita muda2 dulu tak Nur? hihi 🀭

      Delete
  10. Ok apa ktk makei bawal... tp mok nunggu mood rajin iron tudung lah... kmk pun gia mun rajin baruklah berbawal.. hihihi... org madah makei bawal nmpk mcm miak u... yerdeh.. tp iman x suka makei bawal nya madah mcm org tua... hahaha... biarlah nya dgn shawl nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nakk, sama kita sejenis malas gosok tudung hihi 😜

      Delete
  11. Alhamdullilah dapet rezeki tudung...saat ini saya lagi suka pakai tudung model pasmina, biasanya pakai model gini segiempat,belakangan lagi suka pasminaπŸ˜€

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya belum pernah lagi cuba pashmina, mungkin sebab kainnya tebal jadi takut panas dgn cuaca di Malaysia ni yg selalu panas.

      Delete
  12. SA masih tercari- cari tudung yang sesuai ngan SA..syria je yang en tunang berkenan..tapi SA suka bawal cotton, shawl pun ok...eh kena practice lagi la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dania pun manis bertudung. Boleh la SA dapatkan khidmat perunding imej dgn Dania hihi 🀭

      Delete
  13. Hai, Terima Kasih artikelnya bagus sekali. BTW Salam sesama blogger saya pingin berteman dan follow blog sampean :)

    mashilman,blogspot,com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal. Insha Allah nanti saya pergi melawat blog.

      Delete
  14. Nampak berbeza Carneyz bila berbawal. Anggun gitu 😊
    Akak pun pakai tudung kadang bawal, kadang sarung je. Ikut tahap kerajinan dan tempat nak pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudung bawal ni pakai bila nak keluar berhoohaa2 dgn kawan2 🀭 kalau takde aktiviti dgn kawan2 selalu pakai tudung sauk je hihi

      Delete
  15. rezeki.. alhamdulilah...! pasni bole la buat koleksi bawal hhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, meh la kasi lagi utk buat koleksi 😜

      Delete
  16. rezeki ber blog ni kan
    alhamdulillh dua2 cantik kalernya sweet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah πŸ’• cantik kan, purple dgn pink

      Delete
  17. Alhamdulillah rezeki kitak yang suka berkunjung dan bersilarurahmi dengan geng blogger...moga berpanjangn sampai bila-bila

    ReplyDelete
  18. Rezeki dapat tudung yang lawa Dan kena ngan muka.. Warna yang sweet kedua dua tudung tu Kak..Sesuai!

    ReplyDelete
  19. Orang kata kalau pakai bawal nampak muda. Anyway kedua-dua warna tudung tu lawa. Purple + Pink.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, agaknya sebab bawal ni bila pakai dia terletak elok je. Or maybe sbb tudung bawal ni sinonim dgn zaman kita muda2 dulu hihi

      Delete
  20. All these are very nice photographs. Be with happiness is one of the best in Life.
    Have a very nice August, and greetings from Mallorca.

    ReplyDelete
  21. Kalo di Malaysia di sebut bawal ya kak. Kalo di sini sebutnya bahan Voal. Saya rasa sama je, cuma beda penyebutan πŸ˜„. Saya sendiri lebih suka bahan bawal atau voal seperti ini, walopun memang harus mau sibuk ironing πŸ˜‚. Apalagi kalo bawa dalam baggage, susah langsung kalo hotel tak sedia iron πŸ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, sebab tu kalau travel saya pakai tudung sarung je hehe. Tak pun saya guna shawl tapi ulang-ulang shawl yg sama 🀭

      Delete
  22. peminat bawal hadir! hehehe... bila orang perempuan yg pilih warna utk tudung...biasanya mmg kita akan setuju punyalah dgn warna pilihan diorg... acu org lelaki yg bagi? entah apa2 warna laa yg diorg pilih... selalunya hitam laa sbb nak cari jln selamat hahaha...

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah.. cantik tudungnya, yang menggayakannya pun cantik..

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .