Kampung Meranek

Kampung Meranek

Kampung Meranek

Kampung Meranek

Kampung Meranek

Kampung Meranek

Sukanya dapat menikmati angin pagi segar di kampung. Suami Terchenta layan je la wife request nak jalan-jalan kat kampung sambil dia bercerita - ha, ni la tempat terjun sungai dulu... dulu tempat ni anak sungai sekarang dah jadi parit je... dulu sungai penuh dengan budak-budak kampung balik sekolah terjun sungai tapi sekarang ni semua tak berani sebab selalu nampak buaya berenang-renang kat sini...

Tengah bersiar-siar, terserempak dengan jiran sebelah tengah petik bunga kantan. Sekali boleh pulak dia bagi 2 kuntum. Rezeki pagi namanya hehe. Plan nak buat nasi goreng bunga kantan tapi bapak mertua tak suka bunga kantan la pulak...

23 Comments

  1. Cantek btul bunga kantan dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la cantik gemuk2 je bunga kantan ditanam kat tepi jalan kat kampung ni. Kalau kat supermarket mau RM2-3 sebatang.

      Delete
  2. Aduh, indah sangat... tenang dan lega fikiran rasanya walau hanya tengok menerusi gambar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul KA, tenang & damai je di kampung. Pagi2 jalan2 keliling kampung memang sejuk je macam kat Cameron Highland.

      Delete
  3. Seronok ambil angin di kampung, tenang je rasanya kan..
    Selamat Hari Raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye PH, sejuk angin di kampung sampai ke sumsum tulang rasanya. Seronok je jalan-jalan menikmati keindahan alam

      Delete
  4. pemandangan yang menenangkan. salam singgah dan selamat hari raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat menenangkan. selamat hari raya jugak, terima kasih sudi singgah di blog saya :)

      Delete
  5. What a nice post, thanks for your sharing...

    ReplyDelete
  6. cantiknya kampung ni terasa suasana kampung. byk port ootd plak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha betul la tu, cuma kita ni pakai baju kemeja sukan dengan track suit je ambik angin keliling kampung. Kalau kita ootd kat situ agaknya habis jadi bualan orang kampung! :D

      Delete
  7. best mun dapat jalan2 ronda kampung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sebab udara segar, pemandangan hijau jak sekeliling..

      Delete
  8. Alhamdulillah.. cantik pemandangannya.. Sejuk mata memandang..

    ReplyDelete
  9. Bestnya suasana kampung camtu.. Kampung Aini rumah modern.. keliling rumah teres..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau belah saya pulak, kampung ialah rumah mak bapak & dieorg pulak duduk di bandar jadi saya merasa 2 suasana balik kampung - moden & tradisional hehe

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .