Amboi Kiera, tak berganjak dia tengok dokumentari kucing. Best sangat ke rancangan tu? Hehe.

Sejak akhir-akhir ni, Kiera dah makin aktif bermain. Aktif tahap sampai terbalikkan speaker bar depan TV tu bila dia berlari lepas tu tolak speaker bar tu ke bawah! Kalau Bapak tau Kiera jatuhkan speaker Bapak tu siap la kena babab montot tu! Hehe. Ni baru lepas kena marah sebab speaker bar jatuh. Risau je dia lari-lari susup belakang TV lepas tu TV rebah ke depan dan jatuh tergolek jugak. Nangis Bapak karang Kiera oi!

Nak bagi dia duduk diam, aku bukak la dokumentari kucing. Amboi, ralit betul dia tengok kucing dalam TV. Tapi tak lama, 5 minit je la dia duduk diam-diam tengok TV. Lepas tu dah hilang bermain kejar-kejar dengan abang Louis. Tau-tau dengar bunyi dia mengiau kena terkam oleh Louis. Tapi sekejap je lepas tu dia berlari dan melompat atas air purifier pulak. Macam tu la hari-hari melayan anak kucing yang makin aktif sekarang ni. Asal tak cakar sofa Mommy sudah!

36 comments:

  1. terhibur dgn gelagat aktif anak bulus ni. tapi tu lah kdg gerammmmmm je kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg geram je habis barang dalam rumah tunggang-langgang bila dieorg ni start main kejar2 hehe

      Delete
  2. TV tu dah kena lekat kat dinding la nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu ada bajet buat hanging tv cabinet hehe.

      Delete
  3. Tingkah kucing memang menggemaskan, alhamdullilah saya sudah dapat anak kucing baruπŸ˜€

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh anak kucing yg hilang tu masih belum jumpa ye. Semoga anak kucing baru ni jadi budak baik duduk diam2 kat rumah je hehe

      Delete
  4. kiera dah mula selesa laa tu kat tmpt baru... dpt plak louis yg rajin melayan... mmg ngam laa😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, dia dah makin selesa. Tapi kadang2 masih takut2 lagi kalau kiteorg dtg dekat dia masih lari sometimes.

      Delete
  5. dah makin lasak pula ye Kiera...dah habis malu-malu kucing agaknya tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi2 aktif dieorg berdua tu Afzan. Kalau dgr bunyi benda jatuh dekat ruang tamu dieorg la puncanya.

      Delete
  6. Tu tekun menonton ke mengantuk..? hehehe

    ReplyDelete
  7. kat rumah sy pun ada sepasang ekor kucing bernama Jamal dan Mimi tp mrka x ngam...

    ReplyDelete
  8. Kehkehkeh…kucing menonton dokumentari kucing!
    Bagus dia ya tak mencakar sofa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, syukur dieorg berdua jenis tak mencakar sofa. Harap2 budak baik sampai bila2 🀭

      Delete
  9. Hahahahahaha akhirnyaaaa ada Kiera 😍😍😍😍. Kalo kitten nih memang lah aktif sangat kak.

    Tapi rasanya mungkinkah tak cakar sofa? Saya dah belikan alat cakar di segala sudut rumah, ttp saja yg mereka jadikan cakaran sofa juga. Skr sofa di rumah tuh dah terlihat busanya 🀣🀣.

    Mau gantipun malas. Dicakar lagi pasti. Yoga mat saya pun dah habis jadi cakaran mereka.

    Tak bisa bayangkan kalo Kiera balikkan tv tu 🀣. Habis dikurung daddy lah Kiera πŸ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat ni tak pernah lagi cakar sofa mungkin sebab tak best untuk dicakar (eh ada ke sofa yang tak best utk dicakar? haha!). Tapi dia cakar kerusi home office bapak dia 😜

      Delete
  10. nya nanggar kedak muka nya jak dalam TV ya...lepas 5 minit baruk nya perasan semuanya dunia tipu2..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kali nya ingat kakaknya hilang masuk dalam tv hihi

      Delete
  11. Replies
    1. Sekejap je tu MZ, org kata alim2 kucing kan. Dia tau kita tak marah lagi terus hilang buat hal sendiri lagi hehe

      Delete
  12. Replies
    1. Ni la namanya alim2 kucing. Pura2 duduk elok2 tgk tv dalam 5 minit lepas tu hilang! Hehe

      Delete
  13. Hamboii pandainya tengok tv yaaa ..

    ReplyDelete
  14. mesti nya heran ya ada kawan nya tapi 'di alam lain'.. hahaha

    ReplyDelete
  15. amboi..pandai tgk dokumentari kucing yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pura2 je tu MA sebab dah kena marah jatuhkan speaker bar depan tv tu huhu

      Delete
  16. kelass tau tgk tv..hehe..kemain kucing2 skrg..moden gitu...

    ReplyDelete
  17. Wah wah..kucing zaman sekarang...celik teknologi ni...

    ReplyDelete
  18. comelnya si Kiera tu mesti ramai peminat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel tu comel, tapi nakal tu kalah si abang Louis nya!

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .