Sambungan dari sini:


Seterusnya kiteorang sampai di pertandingan hiasan taman paling menarik antara majlis perbandaran di setiap negeri / bahagian:


MBSJ
Majlis Bandar Subang Jaya

Bangga sekejap bila tengok taman yang dihias oleh Dewan Bandaraya Kuching Utara ni, siap ada replika kucing macam tugu kucing di sana:

DBKU
Dewan Bandaraya Kuching Utara

Sebelahnya pulak dibawakan dari bumi Hang Tuah:


MBMB
Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah

Sebelah taman MBMB ni sebenarnya ada satu lagi lot untuk Majlis Bandar Taiping, tapi masih kosong belum berhias. Orang Taiping tak mari ke? So kiteorang pergi ke taman seterusnya:


MBK
Majlis Bandaraya Kuantan

Dari Kuantan, kita pergi pulak ke Terengganu:


MBKT
Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT)

Dari pantai timur, kita turun balik ke selatan:


MBIP
Majlis Bandaraya Iskandar Puteri siap dengan tanjak sultan

Ingatkan Johor hantar satu wakil je, rupa-rupanya dua:


MBJB
Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB)

Ni pulak penyertaan dari Perbandaran Putrajaya: 

Perbadanan Putrajaya
Perbandaran Putrajaya - agak luas taman dieorang ni

Perbadanan Putrajaya
Siap ada buaian lagi

KL Park Festival 2023
Laman terapi

Dan yang ni pulak penyertaan dari tuan rumah:


DBKL

Yang lain-lain tak sempat nak explore sebab tengah-tengah jalan boss Suami Terchenta call suruh masuk meeting. Terpaksa la kiteorang patah balik ke pintu masuk berhadapan dengan dewan sukan.


KL Park Festival 2023
Subhanallah, cantik sangat view ni!

Oleh sebab masing-masing penat menapak, jadi kiteorang decide nak tunggu bas shuttle untuk ke pintu gerbang tempat kiteorang mula-mula masuk.


shuttle bus
Lega tak payah berjalan kaki ke tempat mula-mula sampai

KL Park Festival 2023
OK dah sampai, terima kasih DBKL sediakan bas shuttle yang awesome

Tamatlah cerita Festival Taman KL 2023. Tak menyesal pergi walaupun hari panas terik ๐Ÿ˜„

19 Comments

  1. menarikk
    adik ciknur yg keja DBKL ada info jg
    tp x sempat2 nk pegi lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Festival ni sampai Ahad ni Ciknur. Ada masa lagi ni ☺️

      Delete
  2. Cantiknya, Carneyz... suka saya, kalau dapat pergi tempat macam ni. Tengok munge-munge dan taman.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kata Nur ajak encik suami turun ke KL hujung minggu ni? ๐Ÿ˜‰

      Delete
  3. Bestnya tengok hiasan taman.
    Menarik shuttle, tempat duduk kayu. Tak sesak pulak ya? Mudahlah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barangkali sbb waktu lunch jadi kurang sikit org beratur naik shuttle ni Kak Ujie.

      Delete
  4. Klau Aini pi sana teringat zaman kecik dulu suasana macam di Australia..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Entah la Uncle, kurang pasti pulak siapa yg merasmikan.

      Delete
  6. Macam² ada ye sis....seronok ni jalan² sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok jugak PH, walaupun saya minat bunga gitu2 je hehe.

      Delete
  7. Seronoknya. Unik pameran sebab ada setiap majlis bandaraya.
    Bangga dengan MBMB.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap negeri menonjolkan ikon negeri masing2. Suka tengok kreativiti dieorang hias taman masing2

      Delete
  8. Replies
    1. Seronok, klu Kak Sue peminat atau pengumpul koleksi bunga boleh la singgah ke sini.

      Delete
  9. cantiknya gambar bunga2 tu, mcm kt Amsterdam, harap2 biarlah berkekalan mcm tu..boleh gi berfoto-foto...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah mcm kat amsterdam kan. tak pergi lagi taman tasik lepas habis event ni.

      Delete
  10. bila majlis bandaran tunjuk kreativiti masing-masing...๐Ÿ‘๐Ÿ‘brape lama agaknya diorg siapkan lanskap semua ni ya?

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .