Showing posts with the label ExperienceShow all
Kisah Malang Tak Berbau & Hero2 Malaya

Sabtu lepas ialah hari yang tak boleh dilupakan. Kejadian yang buat aku gigil lutut dan lepas tu terus my blood shoot upstairs haha. Kisahnya bermula lepas aku selesai breakfast dengan BFF aku yang turun ke KL sebab ada mesyuar…

Adopt Anak Bulu dari Pusat Perlindungan Haiwan SPCA

Selamat berhujung minggu semua, Nampaknya bahang politik masih lagi hangat walaupun selepas keputusan PRU15 dah diumumkan. Dengan tiada parti yang memperoleh majoriti mudah, nampaknya Malaysia masih lagi menunggu siapakah yang ak…

Pengalaman Keguguran Kali Kedua

Salam semua, Alhamdulillah ala kulli hal.... selepas 3 minggu menyepi akhirnya hari ni baru ada mood nak update blog lagi. Huhu. Ditambah pulak dengan Khadeeja kena Covid kali kedua minggu lepas, memang ke laut la mood menulis…

Pengalaman ke Klinik Kayangan...

Beberapa minggu lepas aku ada masalah perempuan yang memerlukan berjumpa dengan pakar sakit puan untuk mendapatkan konsultasi. Kalau masa bekerja dulu, pastinya tak teragak-agak akan ke hospital swasta kerana rawatan ditanggung o…

Panduan Isi Borang Pembaharuan Passport Online

Bulan lepas aku share pengalaman renew passport kanak-kanak di pejabat Imigresen sebab kanak-kanak bawah 13 tahun memang no choice kena walk in . Kali ni aku nak share pulak pengalaman isi borang renew passport di portal Jab…

Habib Tutup Cawangan di Semua House?

Kuala Lumpur: Selepas 36 tahun beroperasi, cawangan pertama Habib yang dibuka di pusat beli-belah Semua House, di sini, pada 1986, menutup tirai bilik pameran itu bermula 30 September ini. Pengerusi Eksekutif Kumpulan Habib Datuk…

Google Search Impact Naik 2 Kali Ganda!

Alhamdulillah! Belum sampai 3 minggu, Google search impact naik dari 500 klik ke 1.5k klik! Bermula dari 5 klik bulan April lepas ke 250 klik bulan lepas, aku betul-betul tak sangka sekarang dah cecah 1.5k klik. Pastinya semua ni…

Seramnya, sana-sini dahan jatuh!

Petang semalam, kami bertiga ke Sunway Putra. Masa sampai ke sana cuaca elok lagi. Dah dalam mall tu, hari bertukar menjadi mendung sebelum hujan lebat turun. Nak balik sebelum Maghrib punya pasal, bila keluar baru sedar jalan ya…

Wordless Wednesday - Sikit2 Lama2 Jadi Blogger Impian

Bulan lepas, dapat 150 klik. Alhamdulillah bulan ni mencapai 250 klik. Walaupun masih merangkak2 nak naikkan search ranking , tapi jangan putus asa, kita teruskan menulis untuk tatapan kawan-kawan semua ye!  Mula-mula menulis blo…

Gejala Buli di Sekolah - Kisah Joanna Joseph, Aku dan Khadeeja

Setiap petang bila ambik anak-anak di sekolah, aku selalu dengar podcast tentang topik-topik menarik & isu terkini. Antara podcast yang aku suka ialah Mamak Sessions yang dikendalikan oleh Youtuber & influencer 'J…

Jumlah Trafik Blog Tertinggi Setakat Ni!

Malam tadi lepas makan malam dan sambil tunggu anak-anak siapkan tugasan duty roster  dieorang, aku saja-saja jengok blog kejap. Terkejut aku tengok tinggi betul trafik malam ni! Walaupun tak semeriah macam blog-blog otai lain, …

Jakun Sekejap

Isnin lepas Suami Terchenta ambik cuti nak temankan aku pergi ke showroom tilam Aerofoam yang terletak di Klang. Selesai je urusan di situ, terus terasa perut berkeroncong sebab dah pukul 2 petang dan tak makan lagi. Maka kiteora…

Renew Lesen Memandu Sebelum 30 Jun 2022

2 hari lepas, Kak Retna share pasal tempoh akhir untuk renew lesen memandu . Since birthday aku baru je lepas, terus la aku teringat nak check lesen memandu sendiri. Lepas tu tepuk dahi sebab rupa-rupanya lesen memandu aku dah m…

First Time Solat di Surau Sunway Putra

Salam Jumaat kepada rakan-rakan yang dikasihi. Sedar tak sedar, bulan Syawal dah nak berlalu.  Semalam ajak Suami Terchenta buka puasa di Sunway Putra Mall sebab lepas tu nak beli barang sikit. Anak-anak tak nak ikut, sudahnya ki…

Automated Parking dengan Setel

Semalam aku drive ke KLCC, plannya nak ke Machines untuk tukar bateri iPhone yang dah makin uzur lepas 3 tahun guna phone ni, tapi rupa-rupanya kena tinggalkan phone seminggu kat situ baru dieorang order bateri baru. Adeh. Macam …

Isi Minyak Petrol Guna Apple Watch? Dengan Setel, setel.

Aku baru tau aplikasi Setel dah upgrade dan sekarang pengguna Apple Watch boleh bayar petrol tanpa menggunakan telefon pintar. Sumber: Instagram Setel Memandangkan aku pun pengguna Apple Watch dan juga Setel, aku pun saja-saja la…

Hurry Raya Kami - Beraya di Rumah Mertua

Seronok pulak jelajah blog kawan-kawan dan baca pengalaman raya terkejut masing-masing.  Pengalaman aku pulak, raya kami tak terkejut sangat. Sebabnya, tahun ni kiteorang balik kampung seminggu awal memandangkan tiket flight lebi…