Showing posts with the label ExperienceShow all
Wordless Wednesday - Sikit2 Lama2 Jadi Blogger Impian

Bulan lepas, dapat 150 klik. Alhamdulillah bulan ni mencapai 250 klik. Walaupun masih merangkak2 nak naikkan search ranking , tapi jangan putus asa, kita teruskan menulis untuk tatapan kawan-kawan semua ye!  Mula-mula menulis blo…

Gejala Buli di Sekolah - Kisah Joanna Joseph, Aku dan Khadeeja

Setiap petang bila ambik anak-anak di sekolah, aku selalu dengar podcast tentang topik-topik menarik & isu terkini. Antara podcast yang aku suka ialah Mamak Sessions yang dikendalikan oleh Youtuber & influencer 'J…

Jumlah Trafik Blog Tertinggi Setakat Ni!

Malam tadi lepas makan malam dan sambil tunggu anak-anak siapkan tugasan duty roster  dieorang, aku saja-saja jengok blog kejap. Terkejut aku tengok tinggi betul trafik malam ni! Walaupun tak semeriah macam blog-blog otai lain, …

Kisah Cuti Sekolah: Melawat Taman Burung KL

Bila clear gambar dalam phone baru aku perasan yang aku tak citer lagi pasal trip ke Taman Burung KL cuti sekolah lepas. Kiteorang dah lama sangat tak sampai ke sini, jadi masa cuti sekolah bulan lepas aku bawak la anak-anak ke s…

Jakun Sekejap

Isnin lepas Suami Terchenta ambik cuti nak temankan aku pergi ke showroom tilam Aerofoam yang terletak di Klang. Selesai je urusan di situ, terus terasa perut berkeroncong sebab dah pukul 2 petang dan tak makan lagi. Maka kiteora…

Renew Lesen Memandu Sebelum 30 Jun 2022

2 hari lepas, Kak Retna share pasal tempoh akhir untuk renew lesen memandu . Since birthday aku baru je lepas, terus la aku teringat nak check lesen memandu sendiri. Lepas tu tepuk dahi sebab rupa-rupanya lesen memandu aku dah m…

First Time Solat di Surau Sunway Putra

Salam Jumaat kepada rakan-rakan yang dikasihi. Sedar tak sedar, bulan Syawal dah nak berlalu.  Semalam ajak Suami Terchenta buka puasa di Sunway Putra Mall sebab lepas tu nak beli barang sikit. Anak-anak tak nak ikut, sudahnya ki…

Automated Parking dengan Setel

Semalam aku drive ke KLCC, plannya nak ke Machines untuk tukar bateri iPhone yang dah makin uzur lepas 3 tahun guna phone ni, tapi rupa-rupanya kena tinggalkan phone seminggu kat situ baru dieorang order bateri baru. Adeh. Macam …

Isi Minyak Petrol Guna Apple Watch? Dengan Setel, setel.

Aku baru tau aplikasi Setel dah upgrade dan sekarang pengguna Apple Watch boleh bayar petrol tanpa menggunakan telefon pintar. Sumber: Instagram Setel Memandangkan aku pun pengguna Apple Watch dan juga Setel, aku pun saja-saja la…

Hurry Raya Kami - Beraya di Rumah Mertua

Seronok pulak jelajah blog kawan-kawan dan baca pengalaman raya terkejut masing-masing.  Pengalaman aku pulak, raya kami tak terkejut sangat. Sebabnya, tahun ni kiteorang balik kampung seminggu awal memandangkan tiket flight lebi…