Sejujurnya aku belum move on lagi dari filem Air Force The Movie: Selagi Bernyawa. Apa lagi bila layan lagu tema OST filem ni, memang rasa bersemangat habis! Memang sesuai sangat filem ni keluar seminggu sebelum Hari Kemerdekaan, sebab automatik menyuntik semangat patriotik dan cintakan tanahair.

Jom layan lirik lagu 'Selagi Bernyawa' oleh kumpulan band The Penthemix:


"Selagi Bernyawa" (The Penthemix)


Beri masa hadapi semua
Halangan dunia
Dihimpit realiti yang menggila
Hanya sementara
Percayalah jiwa berkata...


[korus]
Hapuslah gelisah
Apa yang menghantuimu
Bukan selamanya
Tetaplah percaya
Takkan ada memisahkan
Selagi bernyawa


Tenangkan segala ketakutan
We have to let it go
Jatuh bangun teruskan berjuang
Believe it's the only hope
Percayalah, dengarkan
Jiwa berkata...


[korus]
Hapuslah gelisah
Apa yang menghantuimu
Bukan selamanya
Tetaplah percaya
Takkan ada memisahkan
Selagi bernyawa


ooo...ooo...ooo...


[korus]
Hapuslah gelisah
Apa yang menghantuimu
Bukan selamanya
Tetaplah percaya
Takkan ada memisahkan
Selagi bernyawa



14 Comments

  1. semangat!! jatuh bangun teruskan berjuang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Best liriknya. Ada jugak yg kata lagu ni tentang fight against depression.

      Delete
  2. Menarik!
    Harap filemnya nanti ada di Netflix jugak macam Mat Kilau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mat Kilau dah tunjuk kat Netflix ye? Nanti nak cari la :)

      Delete
  3. Baru dengar tadi, bulan Sept ni baru nak gi tengok wayangnya.. ramai kata best, dah 8 juta kutipan dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, tak sampai seminggu dah 8 juta kutipan? :o

      Delete
  4. Selagi bernyawa... teruskan, perjuangan belum selesai. Selamat menyambut hari merdeka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat menyambut hari kemerdekaan kak Amie!

      Delete
  5. Eh? Camana uncle boleh terlepas lagu ni? Jap nak cari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat ending dieorg ada mainkan lagu ni Uncle. Ni mesti Uncle terus bangun pegi toilet :p

      Delete
  6. Kak Sue belum dengar lagi lagu nie.. nak kena jugak nanti nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pegi la tengok Kak Sue. Insha Allah terhibur.

      Delete
  7. belum dengar lagi. lirik best, boleh membangkitkan semangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Bila hayati liriknya automatik rasa semangat patriotik.

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .