Malam tadi lepas makan malam dan sambil tunggu anak-anak siapkan tugasan duty roster dieorang, aku saja-saja jengok blog kejap. Terkejut aku tengok tinggi betul trafik malam ni!

Walaupun tak semeriah macam blog-blog otai lain, tapi cukup buat aku gembira sebab ada juga yang sudi berkunjung dan baca penulisan aku. Terima kasih ye korang semua! ❤

Bila trafik blog tinggi, maknanya view pun tinggi jugak. Aku tertarik dengan ulasan Sislin kenapa jumlah view ni penting jika kita nak jadikan blog ni sebagai sumber menjana pendapatan. Sambil menulis sambil dapat income iklan. Lagi hebat bila jadi blogger influencer (atau bahasa Melayunya ‘pempengaruh’ hehe) dijemput untuk review restoran2, produk2 dan hotel2 secara percuma.



Ermm… bila la pulak Google AdSense ni nak approve blog aku? Asyik kena reject je 😢 Ada sapa2 boleh tolong macamana nak fix isu berkaitan dengan content?

10 Comments

  1. Wah tumpang bangga!

    Unlc memang suka dengan blog yang ada style tersendiri...

    contohnya blog ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Uncle! Sama2 kita support blog kita :)

      Delete
  2. Tahniah....keep up a good work...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Otai2 suruh teruskan menulis & update blog setiap hari ;)

      Delete
  4. tahniah! keep up a good work..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih nohas selalu singgah blog saya & tinggalkan komen :) sama2 support blog masing2 ya!

      Delete
  5. Tahniah Karni, teruskan menulis dan berkongsi.. Sis pun dulu mula dari ZERO, usaha jangan putus asa.. nak cari duit jajan, kenalah kerja keras kann heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau hari rajin byk idea tu seronok menulis tapi klu hari2 idea kering kontang tu terkial2 gak la sislin hehehe

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .