Pagi tadi tergerak hati nak check dekat bahagian komen kat portal blogger.com ni. Pastu aku perasan ada beberapa komen yang muncul kat situ tapi tak muncul kat blog. Eh, pelik betul. Aku try refresh blog URL beberapa kali pun tetap sama...

Pastu aku pergi lagi kat homepage blogger.com ni dan letak cursor dekat komen yang tak muncul tu. Rupa-rupanya komen tu kena filter spam, sebab tu tak muncul. Terpaksalah aku tick 'Not spam' satu persatu. 

Kepada kawan-kawan blogger yang meninggalkan komen tapi tak dapat respond tu, minta maaf ye. Baru sedar yang komen korang blogger filter as spam pulak huhu... Korang ada tak experience benda ni?


Nanti kita reply komen Kakmim ni ye

 

8 Comments

  1. Selalu sgt kena spam komen2... Mmg jenuh gak klu msg masuk sekali byk.. Kadang mmg x perasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leceh gak la nak kene carik komen yg kena sorok oleh spam filter tu.

      Delete
  2. Ada. Saya perasan sebab kat email ada notification tentang komen yang masuk. Kat blog, ada komen yang tak keluar. Kena klik not spam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, tak penah pulak dapat email notification bila ada komen masuk. Mungkin kena ubah kat setting supaya tak terlepas komen kan. Terima kasih share.

      Delete
  3. skrg ni mama selalu tgk gak kat spam tu mmg ada je yg sangkut atau yg awaiting moderation

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... padahal kita tak set komen for moderation pun. komen mama sblm ni pun ada yg sangkut

      Delete
  4. Yaa sekarang kalau orang komen, kena bukak spam box, ada yang komen masuk dalam tu, tak tau kenapa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blogger takut sgt scammer kot. Tapi camane nak activate notification klu ada org komen je dapat kat email ye?

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .